Nélkülözhetetlen alapok

Hol kezdjem?

Alapvető, időtlen lean könyvek, amelyek nem hiányozhatnak a könyvespolcodról. Érdeklődő kezdők számára segítenek megérteni a lean alapjait, a lean szakértőknek pedig hiteles alapot adnak, és tisztázzák az alapelveket a lean szakmában tapasztalható “zajban”. Vigyázat, a lean elvek mindennapos alkalmazása hatékonyabb folyamatokat, elkötelezett munkatársakat, javuló mutatókat és tiszteleten alapuló munkakörnyezetet eredményez!

Problémamegoldás felsőfokon

Hogy oldjam meg?

Vess véget a folyamatos tűzoltásnak! A gyakorlatban alkalmazható problémamegoldó módszerekre van szükséged, amelyek segítségével végre sikerrel küzdheted le nem csak az egyszerű, de a komplex és a visszatérő problémákat is? Akkor ezt a 3 kötetet szerezd be! Ezekkel nem csak céged folyamatait, de saját, illetve munkatársaid problémamegoldó képességét is fejlesztheted.

Lean eszközök a gyakorlatban

Hogyan csináljam?

Értékfolyamat-térkép, A3, SMED, kanban, ütemidő, 7 veszteség, standard munka? Hallottál már róluk, de nem tudod, hogyan kell őket a gyakorlatban alkalmazni? Hiteles forrást keresel az elsajátításukhoz? Ezek a könyvek lépésről lépésre, példák, űrlapok, esetek segítségével vezetnek végig a lean eszköztár egyes elemeinek gyakorlati alkalmazásán. Akár azonnal kipróbálhatod élesben is!

Inspiráló esetek

Mások hogyan csinálják?

Érdekel, hogy mások milyen problémákkal küzdöttek lean transzformációjuk során? Mi működött és mi nem? Mit tanultak a hibáikból? Hogyan találtak rá a helyes útra? Minden helyzet egyedi, de rengeteg időt spórolhatsz magadnak, ha ezekből az izgalmas esetekből megtanulod, milyen főbb pontokra kell odafigyelned a sikerhez!

Hogyan legyek lean vezető?

Ezek a kötetek valós példákon keresztül mutatják be, hogy közép-, vagy felső vezetőként milyen készségekre, módszerekre és vezetői rutinokra lesz szükséged ahhoz, hogy vezess egy sikeres lean transzformációt. Megtanulhatod, hogyan alakítsd ki saját menedzsmentrendszered, hogyan vezesd hatékonyan a csapatod, illetve milyen lean vezetői mintákat célszerű elsajátítanod.

Könnyed lean olvasmányok

Mit olvassak kikapcsolódásként?

A ponyvaregények mellett könnyen emészthető szakmai könyveket is szívesen olvasnál a szabadidődben? Az alábbi kedvenceink nem csak könnyedek és szórakoztatóak, de egyben hasznos, akár már a következő munkanapodon a gyakorlatban alkalmazható gondolatokat is tartalmaznak.

Hogyan legyek jobb vezető?

E könyvek szerzői mind erre a látszólag “egyszerű” kérdésre keresik a választ. Az ebben a kategóriában szereplő könyvek fő jellemzői: paradigmaváltó, érdekfeszítő, színes, gyakorlatias. Ha úgy érzed elakadtál, szeretnéd tágítani a látószöged, és fejleszteni vezetői készségeid, akkor mindenképp nézz szét ebben a kategóriában!

Kapcsolódó irodalom

Ezekben a könyvekben nincsenek lean kifejezések, azonban megannyi, a lean szemlélethez kapcsolódó hasznos gondolattal, kiegészítő ismerettel és érdekes megközelítéssel találkoztunk bennük, hogy bátran kijelenthetjük: vétek lenne lehagyni őket az olvasólistádról!

Kiegészítő anyagok

Letölthető tartalmak

Lean témájú könyvek idegen nyelven

Kérd egyedi árajánlatunkat az [email protected] e-mail címen! A könyvek árát légiposta és vám is terheli. Ezek pontos mértéke a megrendelés nagyságától függ, ezért kérjük, minden esetben add meg a kiválasztott könyvek pontos címét, a megrendelni kívánt példányszámot, a megrendelő adatait, a számlázási és szállítási címet. Az ajánlatban tájékoztatunk a végösszegről, illetve a megrendeléshez tartozó aktuális árfolyamról. Megrendelésed csak ennek visszaigazolása után lesz aktív.

A Lean Enterprise Institute (LEI) által publikált könyvek tagjaink számára 20% kedvezménnyel rendelhetők! A kedvezmény csak a LEI kiadványaira vonatkozik. A lean.org könyváruházában megtalálható valamennyi angol nyelvű lean szakirodalom megrendelhető Egyesületünkön keresztül.