Vezetők a gáton – Ingyenesen letölthető!

„Egy vezető egyik legfontosabb feladata, hogy meggyőzze munkatársait a kaizen fontosságáról és elérje, hogy az a mindennapok részévé váljon számukra. Az emberek meggyőzése azonban nem egyszerű feladat…”

Elfogyott

Leírás

Vezetők a gáton
Kővári Róbert

ISBN 978-963-06-9571-8
Terjedelem: 45 oldal

„Egy vezető egyik legfontosabb feladata, hogy meggyőzze munkatársait a kaizen fontosságáról és elérje, hogy az a mindennapok részévé váljon számukra. Az emberek meggyőzése nem egyszerű feladat, ezt maga Ohno is elismerte. A meggyőzés fontos elemei a jó érvelés és a magabiztosság, önbizalom. Amikor egy problémáról, illetve annak lehetséges megoldásáról beszélünk, biztosnak kell lennünk döntésünk helyességében. Akkor is, ha azzal is tisztában vagyunk, hogy döntéseink nem mindig jók, akkor sem, ha adott pillanatban annak tűnnek. Az idő előrehaladtával, ahogy az ember bölcsebbé, tájékozottabbá válik, korábbi döntései akár hibásnak is minősülhetnek. Előfordulhat, hogy egy vezető rövid időn belül megváltoztathatja egy korábbi döntését. Ez nem azt jelenti, hogy az illető rossz vezető. Elképzelhető, hogy döntésének következményeit a helyszínen értékelte és ezért változtatott a véleményén. Ez megalapozott és értékes változtatás, hiszen fel kell vállalni hibáinkat (mindig a helyszínen megismert és értékelt tények alapján), és azonnal reagálni kell. Egy folyamatot, szervezetet nem lehet a rossz úton vezetni csak azért, mert csökönyösen ragaszkodunk múltbéli döntéseinkhez.”

Ezen kiadvány egyes fejezetei nem egyszerű fordításai Jon Miller bejegyzéseinek. Elkészítésükkor Jon anyagát vettem alapul, majd kiegészítettem saját gondolataimmal, valamint aktuális információkkal. Az eredeti bejegyzéseket a kiadvány végén található link segítségével Önök is elolvashatják.

Tisztelt Olvasó!

munkatárs, mérnök, vezető…
irodai vagy termelő, szolgáltató munkakörben…
mindegy!

Meleg szívvel ajánlom Neked Kővári Róbert Vezetők a gáton című művét (külön köszönet az ingyenes letölthetőségért). Számomra „nehezen letehető” 38 fejezetet tartasz most a kezedben, melynek különös erénye, hogy sikerült a legizgalmasabb témákat is 1 oldalon belül megvillantani, méghozzá olyan izgalmas történetekkel, idézetekkel, hogy szinte keresési kényszert érzel, hol is tudnál még utána olvasni és egy-egy témát még részletesebben megismerni. Az 1 oldalas fejezetek könnyed olvasmánynak tűnnek, de engem minden mondata további gondolkodásra inspirált, konkrét szituációkat idézett fel, ahol a magam és munkatársaim megnyilvánulásait, viselkedését és reakcióit más megvilágításban újra értelmezhettem és jobban megérthettem.

Próbáld meg Te is! Kellemes „sorok közt” olvasgatást kívánok!

Szalay Attila
termelési vezető
AUDI HUNGARIA MOTOR KFT.
Négyhengeres Otto motorszerelde

A letöltéshez kattints ide!

További információk

Tömeg0,7 kg

Érdekelhetnek még…