Kaizen Expressz – Alapismeretek a lean utazáshoz

5.530 Ft7.900 Ft

“…találkozom cégekkel, amelyek a lean menedzsment, stratégia és vállalati kultúra magas szintű ügyeire koncentrálnak, miközben elmulasztják a szilárd alap létrehozását ott, ahol a valódi munkavégzés zajlik.”

Leírás

Kaizen Expressz (Kaizen Express)
Toshiko Narusawa és John Shook

Hogyan fogjunk hozzá a lean gyártás megvalósításához? Mi legyen a következő, majd az azt követő lépés? Manapság már nem könnyű eligazodni a lean elvekkel kapcsolatos információk tengerében.

Kaizen Expressz egyértelműen bemutatja a folyamatot, és pörgős, gördülékeny stílusban ismerteti a Toyota termelési rendszer (TPS) alapvető elemeit, mégpedig a megvalósítás logikus sorrendjében.

Ez a tömör, de átfogó, az alapokhoz visszanyúló könyv a lean területen újoncnak és veteránnak számító olvasóknak egyaránt tartalmas bevezetést kínál a lean elvekbe és megvalósításukba. A gyökerekhez tér vissza, és hangsúlyozza a tevékenység közben, gyakorlatban tanulás fontosságát egyéni és csapatszinten egyaránt.

„Az ember hajlamos elfeledkezni az alapokról, amikor magasabb szintű módszereket alkalmaz” – írja Jim Womack, a LEI alapítója és korábbi elnöke az Előszóban. „Gyakran találkozom olyan cégekkel, amelyek a lean menedzsment, stratégia és vállalati kultúra magas szintű ügyeire koncentrálnak, miközben elmulasztják a szilárd alap létrehozását azon a szinten, ahol a valódi munkavégzés zajlik.”

Kaizen Expresszt eredetileg a világ japán gyáraiban együtt dolgozó japán és nem japán anyanyelvű olvasók számára dolgozták ki, hogy megtanulják belőle a TPS alapelemeit, ezért az eredeti LEI kiadvány megőrizte a kétnyelvű formátumot, a lényeges pontokat szemléltető ábrákkal és diagramokkal együtt. A magyar kiadás szintén kétnyelvű, hazánkban azonban magyar és angol nyelven kerül az olvasók kezébe.

A könyv továbbá tartalmazza a TPS-fogalmak gyűjteményét magyar és angol nyelven, valamint egy sor standard űrlapot is, amelyek a TPS bevezetésekor használatosak a Toyota üzemeiben.

Olvass bele a könyvbe!

Ingyenesen letölthető űrlapok:

Termeléselemző tábla
Folyamatfelmérő lap
Operátor-kiegyenlítettségi diagram
Standard munka 1: Folyamatkapacitás-lap
Standard munka 2: Kombinációstáblázat
Standard munka 3: Standardmunka-táblázat


“Örömömre szolgált, amikor Toshiko Narusawa és John Shook megkereste a LEI-t ezzel a könyvvel, amit azért írtak, hogy segítsen a Toyota Termelési Rendszer (Toyota Production System – TPS) alapelveinek gyors megértésében, illetve a bevezetésükben a gembán, logikus sorrendben, a kaizen folyamatos alkalmazásával. Hasonlóképp örültem az anyag képregényszerű stílusának, könnyen átlátható szerkezetének, amit már a Toyotánál kidolgozott eredeti japán TPS-ben megszerettem. Egy kép valóban felér ezer szóval, és ezek a képek a TPS alapítóinak szellemében készültek.”

Jim Womack
alapító és elnök
Lean Enterprise Institute

“A Kaizen Expressz e különleges megközelítése és nézőpontja révén egyértelműen kitölti az eddigi rést a magyar lean könyvek polcán. Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki a korábbi tapasztalataitól függetlenül szeretné szélesíteni lean ismereteit: a tapasztalt lean szakemberek is ugyanolyan haszonnal forgathatják, mint az egyetemi hallgatók és frissdiplomások.”

Dr. Max Nitzsche
gyárigazgató
Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Miskolc

 

Kaizen expressz támógatója a Bosch

ISBN 978-963-08-9310-7
Terjedelem: 160 oldal (181×257 mm)


Lean Practitioner Program

 

Válaszul a vállalatok lean fejlődésük során fellépő kihívásaira, a 18 LEI szervezetből álló Lean Global Network (LGN) kifejlesztette a 8+2 napos Lean Practitioner képzési programot, mely a résztvevők lean tudásának és készségeinek fejlesztését hivatott szolgálni. A program hatékonyan kombinálja a szimulációkon keresztül elsajátított tudás alkalmazását és a gemba-gyakorlatot, valamint a résztvevők személyes projektjein keresztül a valós problémák megoldását és ezzel az értékteremtés fejlesztését.

A Lean Practitioner Program részleteiért kattints ide!

További információk

Tömeg0,7 kg
Ár - Könyvek

Tagi ár (-30%) [befizetett tagdíjjal], Normál ár

Érdekelhetnek még…