Tanulj meg látni (VSM)

6.930 Ft9.900 Ft

“… a gyártók ne különálló termelési lépésekben, hanem az áramlás egészében gondolkodjanak, ne elkülönült lépések fejlesztésére, hanem lean rendszerek bevezetésére törekedjenek.”

Tagi ár: 6.930 Ft (30% kedvezmény)
Normál ár: 9.900 Ft

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Tanulj meg látni (VSM) (Learning to See) 
Mike Rother és John Shook

„Az általunk értékfolyamat-térképezésnek nevezett módszert a Toyotánál anyag- és információáramlás-térképezésnek hívják. Nem képzési módszerként használják, nem is a szemek felnyitására. A Toyota Termelési Rendszer (Toyota Production System, TPS) gyakorló szakemberei a lean rendszerek bevezetésének megvalósítási terveiben a jelen- és jövő-, vagy ideális állapot meghatározására használják. Noha a Toyotánál ritkán hallható az „értékfolyamat” kifejezés, korlátlan figyelmet szentelnek az áramlás kialakítására, a veszteségforrások megszüntetésére és az érték növelésére. A Toyotánál háromféle áramlást ismernek meg a termelésben: az anyagáramlást, az információáramlást és az emberek/folyamatok áramlását. Az itt ismertetett értékfolyamat-térképezés módszere az első két áramlást foglalja magába, és a Toyotánál használt anyag- és információáramlás-térképekre épül.
Mint az elmúlt években oly sokan, mi is azt próbáltuk megértetni a gyártókkal, hogy ne különálló termelési lépésekben, hanem az áramlás egészében gondolkodjanak, és ne az elkülönült lépések fejlesztésére, hanem lean rendszerek bevezetésére törekedjenek. Próbáltunk segíteni a hosszú távú szisztematikus fejlesztések végrehajtásában, amivel nemcsak a veszteségeket, de a forrásukat is meg lehet szüntetni. Ahol éltek a térképezés eszközével, ott örömmel tapasztaltuk, hogy a módszer kivételesen hatékony: a figyelem középpontjába helyezi az áramlást, és segít a felismerés folyamatában. És most, e könyvben ugyanezt szeretnénk megmutatni az Olvasóinknak is.”

Mike Rother és John Shook

Olvass bele a könyvbe!

„A lean szemlélet a banki szektorban rövidebb múltra tekint vissza, mint termelési környezetben. A Raiffeisen Bank célul tűzte ki, hogy a lean eszközök alkalmazásával magasabb minőségű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Az értékfolyamat-térképezés lehetővé teszi, hogy nyitott szemmel járjunk a folyamataink mentén, így a veszteségek felismerésével és kiküszöbölésével még több értéket teremtsünk ügyfeleink számára.”

Martin Melkowitsch
COO
Raiffeisen Bank Hungary

„Az értékfolyamat-térképezés új nézőpontot adott. Alkalmazása rávilágított a folyamatainkban rejlő tartalékokra, amelyeket így rövidebb átfutási idővel, alacsonyabb költségen tudunk működtetni. A jelen- és jövőállapot ábrázolásával kapott átfogó kép segítségével az üzemben dolgozó kollégák is könnyebben megértették a változások szükségességét, miértjét. Ez a mi titkunk!”

Zsukk László
vezérigazgató
Color Pack Zrt.

“Tudni akarsz? Tanulj meg látni. Minden ismeretedet kívülről kaptad: semmi sincs lelkedben, ami nem volt meg előbb érzékeidben.”

Babits Mihály

 

A könyv megjelenését támogatták

ISBN 978-963-08-3579-4
Terjedelem: 102 oldal (241×280 mm)


Lean Practitioner Program

 

Válaszul a vállalatok lean fejlődésük során fellépő kihívásaira, a 18 LEI szervezetből álló Lean Global Network (LGN) kifejlesztette a 8+2 napos Lean Practitioner képzési programot, mely a résztvevők lean tudásának és készségeinek fejlesztését hivatott szolgálni. A program hatékonyan kombinálja a szimulációkon keresztül elsajátított tudás alkalmazását és a gemba-gyakorlatot, valamint a résztvevők személyes projektjein keresztül a valós problémák megoldását és ezzel az értékteremtés fejlesztését.

A Lean Practitioner Program részleteiért kattints ide!

További információk

Tömeg 0.7 kg
Részletek

Normál ár, Tagi ár [feltétele a befizetett éves tagdíj]

Érdekelhetnek még…