Tanulj meg látni (VSM)

8.330 Ft11.900 Ft

“… a gyártók ne különálló termelési lépésekben, hanem az áramlás egészében gondolkodjanak, ne elkülönült lépések fejlesztésére, hanem lean rendszerek bevezetésére törekedjenek.”

Leírás

Tanulj meg látni (VSM) (Learning to See) 
Mike Rother és John Shook

„Az általunk értékfolyamat-térképezésnek nevezett módszert a Toyotánál anyag- és információáramlás-térképezésnek hívják. Nem képzési módszerként használják, nem is a szemek felnyitására. A Toyota Termelési Rendszer (Toyota Production System, TPS) gyakorló szakemberei a lean rendszerek bevezetésének megvalósítási terveiben a jelen- és jövő-, vagy ideális állapot meghatározására használják. Noha a Toyotánál ritkán hallható az „értékfolyamat” kifejezés, korlátlan figyelmet szentelnek az áramlás kialakítására, a veszteségforrások megszüntetésére és az érték növelésére. A Toyotánál háromféle áramlást ismernek meg a termelésben: az anyagáramlást, az információáramlást és az emberek/folyamatok áramlását. Az itt ismertetett értékfolyamat-térképezés módszere az első két áramlást foglalja magába, és a Toyotánál használt anyag- és információáramlás-térképekre épül.
Mint az elmúlt években oly sokan, mi is azt próbáltuk megértetni a gyártókkal, hogy ne különálló termelési lépésekben, hanem az áramlás egészében gondolkodjanak, és ne az elkülönült lépések fejlesztésére, hanem lean rendszerek bevezetésére törekedjenek. Próbáltunk segíteni a hosszú távú szisztematikus fejlesztések végrehajtásában, amivel nemcsak a veszteségeket, de a forrásukat is meg lehet szüntetni. Ahol éltek a térképezés eszközével, ott örömmel tapasztaltuk, hogy a módszer kivételesen hatékony: a figyelem középpontjába helyezi az áramlást, és segít a felismerés folyamatában. És most, e könyvben ugyanezt szeretnénk megmutatni az Olvasóinknak is.”

Mike Rother és John Shook

Olvass bele a könyvbe!

„A lean szemlélet a banki szektorban rövidebb múltra tekint vissza, mint termelési környezetben. A Raiffeisen Bank célul tűzte ki, hogy a lean eszközök alkalmazásával magasabb minőségű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Az értékfolyamat-térképezés lehetővé teszi, hogy nyitott szemmel járjunk a folyamataink mentén, így a veszteségek felismerésével és kiküszöbölésével még több értéket teremtsünk ügyfeleink számára.”

Martin Melkowitsch
COO
Raiffeisen Bank Hungary

„Az értékfolyamat-térképezés új nézőpontot adott. Alkalmazása rávilágított a folyamatainkban rejlő tartalékokra, amelyeket így rövidebb átfutási idővel, alacsonyabb költségen tudunk működtetni. A jelen- és jövőállapot ábrázolásával kapott átfogó kép segítségével az üzemben dolgozó kollégák is könnyebben megértették a változások szükségességét, miértjét. Ez a mi titkunk!”

Zsukk László
vezérigazgató
Color Pack Zrt.

“Tudni akarsz? Tanulj meg látni. Minden ismeretedet kívülről kaptad: semmi sincs lelkedben, ami nem volt meg előbb érzékeidben.”

Babits Mihály

 

A könyv megjelenését támogatták

ISBN 978-963-08-3579-4
Terjedelem: 102 oldal (241×280 mm)


Lean Practitioner Program

 

Válaszul a vállalatok lean fejlődésük során fellépő kihívásaira, a 18 LEI szervezetből álló Lean Global Network (LGN) kifejlesztette a 8+2 napos Lean Practitioner képzési programot, mely a résztvevők lean tudásának és készségeinek fejlesztését hivatott szolgálni. A program hatékonyan kombinálja a szimulációkon keresztül elsajátított tudás alkalmazását és a gemba-gyakorlatot, valamint a résztvevők személyes projektjein keresztül a valós problémák megoldását és ezzel az értékteremtés fejlesztését.

A Lean Practitioner Program részleteiért kattints ide!

További információk

Tömeg0,7 kg
Ár - Könyvek

Tagi ár (-30%) [befizetett tagdíjjal], Normál ár

Érdekelhetnek még…