Munkatársaink

ANTAL ÁGNES

Lean Coach

Antal Ágnes portré

Ágnes a Külkereskedelmi Főiskolán végzett közgazdászként, majd a Corvinus és MLBKT közös képzésén szerezte másoddiplomáját, mint logisztikai menedzser.
Szakmai életútját a Giraud Logistics-nél kezdte 2000-ben. Részt vett a Michelin raktár indításában Vácott, ahol 2 év múlva raktárvezető lett, majd további kihívásokat keresve cégen belül Szigetszentmiklósra került, ahol a L’Oreal raktárat igazgatta.

2004-től Győrben folytatta pályafutását, ahol részt vett a Renault és Nissan által újonnan létesített Közép-Kelet Európai alkatrészlogisztikai központ felépítésében és indításában. Ez hatalmas tapasztalati út volt annak minden szépségével és nehézségével együtt. Ügyfélszolgálati vezetőként lehetősége nyílt saját csapata toborzására, valamint közreműködni a vállalat felépítésénél, a rendszerek és folyamatok kialakításánál. 2006-tól a készletgazdálkodási terület is a szárnyai alá került.

2010-től 13 éven keresztül a cég ügyvezetőjeként tevékenykedett. Hozzá tartozott a vállalat operatív tevékenységének koordinálása, ezen belül a készletgazdálkodás, négy ország márkakereskedőinek ügyfélszolgálata, a raktári operáció, emellett pedig a cég HR és pénzügyeinek felügyelete.

A folyamatos fejlesztés iránti igénye révén került kapcsolatba a Renault saját lean rendszere után a LEI-vel és annak módszertanával. Ez a fajta gondolkodásmód új dimenziókat nyitott számára a folyamatok és emberek fejlesztése területén. A cég rövid időn belül a lean transzformáció útjára lépett. Mérő- és ösztönzőrendszer kialakításával tette motiválttá a kollégákat a minőségi és gyors munkavégzésre. Ügyvezetőként élére állt több olyan fejlesztésnek, amely alapjaiban reformálta meg az operatív működést és helyezte a céget a Renault raktárak élmezőnyébe. A folyamatos fejlesztésekkel a szervezetet rugalmassá és ellenállóvá tette az utóbbi évek különböző válságaival szemben.


BALOGH GYÖRGY

Lean Coach

Balogh György portré

György a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász diplomát, majd mérlegképes könyvelő szakképesítést. Az elmúlt 10 évben multinacionális, azon belül is főleg szolgáltatóközponti (Shared Services, SSC) környezetben dolgozott. Pályáját számviteli vonalon kezdte, részt vett egy tisztán lean alapokon szerveződő osztály létrehozásában,  valamint dolgozott folyamatfejlesztési, majd operatív vezetőként is.

A lean szemlélettel az Avis Budget Group budapesti szolgáltatóközpontjában találkozott először. Itt a dokumentumkezelési osztály átszervezésében vállalt szerepet, ahol a megújulás a lean szemlélet elvein alapult. A projektcsapat tagjaként szerzett tapasztalatot a folyamatok tervezésében, szervezésében. Később a terület vezetőjeként a napi működés szerves részévé tette a folyamatos fejlesztést és a lean eszközök tudatos használatát. A lean transzformáció sikerét mutatta, hogy a munkatársak aktívan használták a lean eszközöket és a vevői értéket szem előtt tartva dolgoztak évekkel a projekt hivatalos lezárása után is.

Később a központ folyamatfejlesztési vezetőjeként újraszervezte a Continuous Improvement (CI) csapatot. A fejlesztési projektek mellett nagy hangsúlyt fektetett a lean szemlélet beágyazására és a szakértői csapat fejlesztésére.  Az évek során számos lean tréninget, workshopot tartott a különböző területen dolgozó kollégáknak.

2 éven keresztül  vezette az Avis Budget Group közlekedési bírságok feldolgozásáért felelős osztályát. A csapat munkavégzését, mérőszámait, a saját menedzsment rutinjait a lean elvek mentén alakította ki.

A lean szemlélet elkötelezett híve. Vallja, hogy a gyártás mellett a szolgáltatószektorban, az egészségügyben, és az élet valamennyi területén helye van a lean szemléletnek.


BARHÁCS CSABA

Lean Coach

Barhács Csaba portré

Csaba a budapesti Bánki Donát Műszaki Főiskolán (ma Budapesti Műszaki Főiskola) szerzett gépészmérnöki diplomát, majd posztgraduális képzésen minőségirányítási szakmérnöki oklevelet.

Szakmai pályafutását a gödöllői Sony gyárban kezdte, mint termék mérnök. Ezt követte a 2000-es év végétől a GE Healthcare üzletága, amely orvosi berendezések gyártásával és fejlesztésével foglalkozott. Ide Csaba, mint beszállítói minőségügyi mérnök csatlakozott.

Az ezt követő 13 évben számos pozíciót töltött be, mind a termék minőség, mind a minőségirányítás területén. Ezekben az években lehetősége volt részt venni és irányítani a minőségirányítási rendszer, valamint a minőségi kultúra felépítését a magyarországi gyárban. 2008-tól 5 éven keresztül a telephely minőségirányítási vezetője volt, amely magában foglalta a gyártási és fejlesztési tevékenységeket is.

Itt ismerkedett meg a Six Sigma módszertannal is, amely a 90-es években és a 2000-es évek elején élte virágzását a GE-n belül. A cég 2002-ben kezdett el ismerkedni a lean szemlélettel, szerencsére ez Magyarországra is azonnal eljutott. A következő 11 évben számtalan folyamatfejlesztés, belső lean work out, illetve a Shingijutsu (japán tanácsadó cég) által támogatott work out került megrendezésre, amelyekben Csaba is aktívan részt vett.

2014-ben új kihívásokat keresve Csaba csatlakozott a GE újonnan megnyitott Global Operations szervezetébe, amely a cég pénzügyi tevékenységeit központosította Magyarországon. Az első két évben a pénzügyi szervezet folyamatfejlesztéseit koordinálta, majd az ezt követő három évben a gyártáshoz kapcsolódó pénzügyi folyamatok (Supply Chain Finance) csapatának volt szakértői vezetője, ahol stratégiai tervezéssel, folyamatfejlesztések irányításával, valamint minőségirányítási folyamatok kiépítésével foglalkozott.


BARTHA BEÁTA

Lean Coach, Senior TWI JI szakértő

Bartha Bea portré

Beáta a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karán, műszaki menedzser szakon szerzett diplomát, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol TQM szakértőként végzett.

Multinacionális gyártóvállalatoknál – Flextronics, National Instruments, Teva, Jabil – eltöltött közel 20 év alatt dolgozott minőségbiztosítási területen, foglalkozott termék transzferekkel, új termékek bevezetésével. A folyamatos fejlesztés végig kísérte pályáját. Leannel először az amerikai hátterű National Instruments Hungary Kft.-nél találkozott, ahova 2001-ben csatlakozott és 2007-től 5 éven keresztül a cég lean programjának koordinátoraként, trénereként dolgozott. Aktívan részt vett és jelentős tapasztalatot szerzett a lean program felépítésében, működtetésében, a cégen belüli folyamatok lean szemléletű fejlesztésében, látva annak minden emberi és gazdasági előnyét.

Vallja, hogy a lean szemlélet és módszertan bármely iparágban sikeresen működtethető. Ezt bizonyítja iparági váltása is, hiszen az elektronikai iparban eltöltött 16 év után a gyógyszeriparban folytatta szakmai útját, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. debreceni telephelyének OPEX (Operational Excellence / Működési Kiválóság) programját irányította. Vezetésével sikeres transzformációkat hajtottak végre a gyógyszergyártás folyamatában, majd az operáción kívüli társterületeknél is úgy, mint mérnökség, karbantartás.

Ezt követően a tiszaújvárosi Jabil Circuit Hungary Kft. Plant Lean Menedzsereként dolgozott, ahol a vevői igények erős ingadozása volt a lean program működtetésének legnagyobb kihívása.

Karrierje során hónapokat töltött Ausztriában, az USA-ban, Németországban. Családi döntésük alapján egy évet Malajziában élt, ezzel kis időre megszakítva karrierjét lányaira fordította teljes figyelmét.


BERECZKI CSABA

Partner, Senior Lean Coach

Bereczki Csaba portré

Csaba a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, majd ezt követően pályáját a gyártás, termelés területén kezdte el.

A GE-nél ismerkedett meg a Six Sigmával és a lean szemlélettel, illetve kezdte el ezeket az elveket a gyakorlatban is alkalmazni és elterjeszteni. Multinacionális vállalatoknál – többek között Morgan Carbon, BNP Paribas, Avis Budget Group – szerzett vezetői tapasztalatot gyártás, ellátási lánc, bank, szolgáltatás és szolgáltató központ működés terén. Ezeknél a vállalatoknál a lean szemléletű működés kialakítását, vagy a működési kiválósági programokat támogatta operatív, folyamatfejlesztési, illetve lean szakmai vezetőként kezdetben Magyarországon, majd később Európa szerte. 2014 óta az Integrated Consulting Group csapatának is tagja.

Alapítóként és elnökségi tagként a Lean Enterprise Institute magyarországi szervezetét építi, a nemzetközi Lean Global Network (LGN) több munkacsoportjának is tagja. A Bosch Lean Akadémia pilot projekt vezetője (LEI), a gemba tanulási modell egyik kifejlesztője, valamint vezető oktatója.

Mike Rotherrel és jobbkezével Tilo Schwarzzal együttműködve komoly szakmai tapasztalatra tett szert a Toyota-Kata módszertan területén, melynek elhivatott hazai képviselőjeként számos hazai vállalat vezetőjét indította el ezen az úton.

Gemba-séták (Gemba Walks) című könyv szakmai lektora.


BOGNÁR PÉTER

retail szakértő

Bognár Péter portré

Péter szakmai pályafutása során egy komoly nemzetközi cég életén keresztül ismerte meg a legkülönbözőbb üzleti szituációkat, modelleket: egy új piacra való belépést, terjeszkedési szakaszt, piacvezető, majd „másodhegedűs”, versenyhelyzetet, ismét piacvezetővé válást, hierarchikus, kemény, majd fejlesztő, demokratikus vezetési struktúrát, egy szervezet teljes átalakítását, szervezetfejlesztést, mátrix szervezet felépítést és működtetést, szárnyaló és stagnáló piaci környezeti működést, gazdasági válságra való reagálást, és még sok egyebet. Ez mind hozzájárult szakmai, vezetői és személyes fejlődéséhez.

Tanulmányait 1988-93 között Németországban, Drezdában végezte a Műszaki Egyetemen (Technische Universität). 1993-ban Németországban helyezkedett el, az OBI barkácsáruházaknál. Eladóként kezdte, és végigjárta az áruházi pozíciók mindegyikét.

1994-től a német cég magyarországi leányvállalatához került. Áruházvezetőként a magyarországi piacra lépés segítése, majd több vidéki és budapesti áruház megnyitása volt a feladata. Később, beszerzés vezetőként a magyarországi központ létrehozása, a beszerzési csapat felépítése, irányítása, irányvonalak, alapszabályok kialakítása, majd értékesítés vezetőként a magyarországi áruházak vezetése, terjeszkedés, kihelyezési koncepciók fejlesztése, kategória tanácsadói csapat működtetése tartozott a munkakörébe.

2000-től az OBI értékesítési és marketing ügyvezetőjeként hatáskörébe tartozott a magyarországi áruházak vezetése, értékesítési és marketing stratégia kidolgozása, vásárlói igények felmérése, az áruházvezetői csapat és az értékesítési csapat fejlesztése, oktatások, tréningek szervezése.

Szakmai pályafutása legérdekesebb időszaka 2003-tól Beszerzési igazgatóként folytatódott. A menedzsment tagjaként a felelősségi körébe tartozott az OBI beszerzésének irányítása, a magyarországi áruházak választékának kialakítása, szállítói stratégia létrehozása, az OBI jövőképének megalkotása, vállalati és funkcionális stratégia kidolgozása és követése, éves költségvetés készítése, választékmátrix módszer (kategória menedzsment) bevezetése és üzemeltetése, lean menedzsment alapú folyamat- és szervezetfejlesztés.

Itt ismerkedett meg a lean módszertannal, és találkozott a Hexolut, később a LEI csapatával, amelynek tagjává vált.
A felgyülemlett szakmai tudást a lean módszertan segítségével egy új terület, a lean retailing elterjesztésével szeretné átadni sok kereskedő-társának, megkönnyítve azok napi munkavégzését.


DEMETER DÉNES

Lean Coach

Demeter Dénes portré

Dénes a Pannon Egyetemen diplomázott Mérnök Informatikusként 2004-ben, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnök Továbbképző Intézetében szerzett Minőségügyi Mérnöki címet 2013-ban. Informatikai szektorban működő multinacionális vállalatoknak dolgozott túlnyomórészt, amelyek a banki, biztosítási és a repülőiparnak nyújtanak kiemelkedő szolgáltatásokat. Az évek során elmélyült gyakorlati tapasztalatra tett szert szoftver termékfejlesztésben, kiadás menedzsmentben és IT szolgáltatásmenedzsmentben. Ezen felül az utóbbi 8 évben alkalmazott minőség- és lean menedzsmentben ezeken a területeken.

Dénes 2010 kezdetén lett a Lufthansa Systems Hungária minőségügyi vezetője. Ebben a szerepben nagy hangsúlyt fektetett a folyamatszemlélet és a folyamatos fejlesztés gyakorlati alkalmazásának minél szélesebb körű elterjesztésére a vállalaton és a vállalatcsoporton belül egyaránt, együttműködve a vállalat különböző európai lokációinak minőségügyi és folyamatokért, illetve folyamatfejlesztésért felelős vezetőivel. A magyarországi leányvállalatnál bevezetett a csapatával egy gyakorlatias folyamatmenedzsment rendszert. Az új rendszer a vállalat egyes szegmenseiben már bevezetett és bizonyított jó gyakorlatait is a szervezet elé tárta, egyfajta tudástárként, valamint a magasabb szintű folyamatrészek leírása mellett implementációs példaként.

PDCA alapú folyamatfejlesztési és problémamegoldó módszertant keresve – amit a minőségügyi rendszerbe építhet –  találkozott a leannel 2010 során, de hamar rájött, hogy itt sokkal többről van szó, mint folyamfejlesztési eszközök tárházáról. A felfedezés után, már 2011-ben, a felső vezetés támogatását megszerezve a Lufthansa Systems Hungária a lean transzformáció útjára lépett, mely úton való elindulásban a Lean Enterprise Institute Hungary is jelentős szakmai támogatást adott. A következő évben a Lean IT című könyv szerzőjével, Steve Bell-lel találkozott annak Magyarországon tett látogatása során, akitől szintén sokat tanult erről a témáról. A kezdeti sikeres lépések után, több hazai és külföldi IT cég megívásának tett eleget a Lufthansa képviseletében azzal, hogy bemutatta számukra a tapasztalataikat.

Az Egészségügy forradalma (On the Mend by John Toussaint, MD and Roger Gerard) című könyv magyar fordításának szakmai lektora.


MOLNÁR SZABOLCS

elnök, ügyvezető

Molnár Szabolcs portré

Szabolcs eredeti végzettsége közgazdász. Multinacionális vállalatoknál – többek között Opel, Alcoa, MTD – szerzett szakmai és vezetői tapasztalatot gyártás, logisztika, lean, valamint termékcsalád transzfer és telepítés terén. A lean elveket 2000-ben kezdte el alkalmazni, miközben szakmai tudását az USA-ban, Németországban és Mexikóban töltött lean projektek során mélyítette el. 2005-ben lépett lean tanácsadói pályára, az E-Con Csoport társalapítója, ügyvezetője. Számos hazai termelő-, szolgáltató vállalat munkatársainak (operatív szinttől a felső vezetőkig) és folyamatainak fejlesztésében (stratégia kialakításától, lean projekteken át a képzésekig) működött közre (pl. Audi, Avis Budget Group SSC, Bosch, Coloplast, Continental, Eissmann, E.ON, Eurest, Lufthansa Systems, Metro, MOL, Slovnaft).

Ötletgazdája, később – 15 magánszeméllyel és 4 jogi személlyel együtt – alapítója a Lean Enterprise Institute (LEI) hazai szervezetének, amelynek 2011 szeptemberi alapítása óta annak elnökeként a lean szakma népszerűsítésén, fejlesztésén dolgozik. John Shookkal és további 11 ország LEI vezetőjével együtt tagja a Lean Global Network (LGN) (Cambridge, USA) elnökségének.

Több alkalommal oktatott lean ismereteket a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Pannon Egyetem hallgatóinak. Részt vett a Bosch Lean Akadémia kidolgozásában és elindításában.

Lean szemlélet (Lean Thinking), a Tanulj meg látni (Learning to See), a Vezesd a tanulást (Managing to Learn), A tisztelet ereje (Lead with Respect), A menedzsment munkája (The Work of Management), a Lean a mindennapi kenyerünk (The Lean Bakery), a Lean problémamegoldók kézikönyve (Four Types of Problems), valamint a Lean Sensei könyvek szakmai lektora.


SZALAY CSABA

Partner, Senior Lean Coach

Szalay Csaba portré

Csaba 2003 óta foglalkozik gyártó és szolgáltató vállalatok lean szemléletű fejlesztésével. A Pannon Egyetemen szerzett először műszaki menedzser, majd közgazdász szakon diplomát, ezt követően szakmai pályáját a Zollner Elektronik Kft-nél, egy közel 3000 főt foglalkoztató német tulajdonú autóipari beszállítónál indította el, ahol négy évig dolgozott a vállalat termelő üzemeinek lean transzformációján.

2006-ban kezdett el lean trénerként és tanácsadóként dolgozni, a Hexolut Consulting Kft. egyik alapítója és tulajdonosa. Szakmai pályafutása során számos gyártó (pl.: Audi, Continental, Festo-AM, Fiorentini, Grundfos, Herendi Porcelánmanufaktúra, Viessmann, Volkswagen Slovakia) és szolgáltató (pl.: CIB Bank, E.ON, OBI) vállalattal dolgozott együtt a szervezetek működésének és a munkatársak készségeinek lean elvek mentén történő fejlesztésén.

Nem csak külső tanácsadóként hanem vállalati vezetőként is lehetősége nyílt a vállalatok lean átalakulását támogatni és irányítani. A Lean Enterprise Institute magyarországi szervezetével az E.ON Hungária Zrt-nél dolgozott először együtt a vállalati munkatársak problémamegoldó készségének fejlesztésén. A lean szakértői csapat vezetőjeként itt részt vett a cégszintű lean átalakulási projekt operatív irányításában és feladata volt a vállalati lean transzformáció szakmai programjának fejlesztése.

Csaba a LEI partnere és lean coachként a szervezet több fejlesztési és tréning programjának szakmai vezetője. A 2015-ben Magyarországon is elindított Lean Practitioner Program trénere.

A Pannon Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen rendszeresen tart lean témában előadásokat nappali tagozatos, illetve MBA hallgatók részére. A Kürt Akadémia Agilis vezető képzési programjának oktatója, ahol A3 menedzsment témakörben tart workshopot a kurzus résztvevői számára.


SZALAY ATTILA

Lean Coach

Szalay Attila portré

Attila a Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott villamosmérnökként 1995-ben. Ezt követően az Audi Hungaria Zrt.-nél változatos feladatkörökben szerzett több mint 25 év szakmai és vezetői tapasztalatot a gyártásban (mechanikus megmunkálás, összeszerelés), termékprojektek vezetésében, szériatermelés felfuttatásában, valamint a központi lean iroda vezetőjeként termelési és irodai környezetben egyaránt.

Az első gyártósorvezetői évei után kipróbálta magát mátrix szervezetű projektmunkában, termékprojektek és vállalati fejlesztő projektek (folyamatmenedzsment rendszer bevezetése a vállalatnál) területén is. A gyártástervezés területén a termékprojekteket koordináló szervezeti egységet éptett fel és ezt vezette 4 évig. Ekkor dolgozott együtt a japán Shingijutsu tanácsadó cég munkatársaival a termelés előkészítési folyamatban (3P).

2010 óta alkalmazza a lean elveket széria termelésben, gyártósorok optimalizálásában, gyártási folyamatokban, munkatársaival nagy hangsúlyt fektetve a dolgozók folyamatos képzésére, fejlesztésére is.

2014 óta főállásban a leannel foglalkozik, ekkor járt Japánban egy Learning Journey-n (lean termelés és vezetés témában).

A központi lean iroda vezetőjeként gazdája volt a termelési rendszer alkalmazásának a direkt és az indirekt területeken is, termelékenység javító programokat hajtottak végre munkatársaival, hogy a területek elérjék BSC céljaikat.

2017-től nemzetközi tapasztalatot szerzett a 3 éves németországi munkája során, ahol a vállalatcsoport központi Lean Leadership Programjának koncepcióját készítették, majd projektvezetője lett a program megvalósításának, amit „blended learning” formátumban digitális eszközökkel támogatva hajtottak végre.

Támogatott stratégiai folyamatot, moderált workshopokat a stratégia lebontása, célrendszer kialakítása témakörökben.

Dolgozott SFM kialakítási és tovább fejlesztési projektekben termelési és irodai környezetben, illetve támogatta a vezetőket a Shopfloor coaching módszerekkel a hatékony tanulási folyamatban.