A lean alkalmazása – mindenhol, mindenki, minden nap, egész nap

A lean alkalmazása csak akkor hozza meg a várt eredményeket, ha a vállalat minden szintjén, minden nap, mindenki tesz érte!

A szakmai hírlevél elolvasásához szükséges idő: kb. 2 perc

Szerző: John Shook
Fordította:
Darnyik Judit

Amint az gyakran megesik, a múltkor is „szakértőként” mutattak be egy vállalati eseményen. Soha nem rajongtam ezért a kifejezésért. A lean szemlélet képviselői inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek, tanuljanak belőlük és a tanulságokat alkalmazzák az aktuális probléma megoldására. A szakértő fogalmát viszont gyakran egy tanúsítási folyamat szentesíti, valamint túl gyakran testesül meg olyan fejlesztésekben, amikor egy csapat szakértő megrohamozza a céget, hogy „fejlessze” azokat, akik a tényleges munkát, a vállalkozás értékteremtő folyamatát próbálják végezni.

Bár a lean alkalmazása során a tapasztalás és a fejlesztési események során szerzett szakértelem a fejlődés és tanulás lean megközelítésének a része, a lean gyakorlat azonban nem szakértőkre és nem is fejlesztési eseményekre épül. A lean nem lean, ha nem érint mindenkit, minden nap, egész nap.

Ezért hasznosnak tartom feltenni magamnak a kérdést, vajon csoportom minden tagja alkalmazta-e ma a lean elveket? És én?

Forrás: lean.org
A cikk eredeti, angol nyelvű változata itt olvasható.

Kérjük, amennyiben a fordítással kapcsolatban észrevételed van, jelezd azt az info@lean.org.hu e-mail címen.

Könyvajánló

Vezető vagy és szeretnéd kihozni alkalmazottaidból a maximumot?

Érdekel, hogy mik azok a vezetői titkok, eszközök, melyek segítenek a tartós siker elérésében?

Szeretnél igazi lean szemléletű vezetővé válni?

A tisztelet ereje

A Tisztelet ereje Regény a lean szemléletű vezetésről című könyv segíteni fog saját magad, és csapatod fejlesztésében, így együtt tudtok tartós sikereket elérni! Alapmű azok számára, akik szeretnék elsajátítani a lean szemléletű vezetés alapjait.