elemi_lean_konyv

Elemi lean – Mindent, amit a leanről tudok, az első osztályban tanultam

1.995 Ft2.850 Ft

Robert Martichenko

“Kötelező olvasmányokra nemcsak az iskolában lenne szükség, hanem az életben is. Ha volna ilyen, a lean szakma részéről ez a könyv lenne az.”

Clear selection

Termékleírás

Elemi lean – Mindent, amit a leanről tudok, az első osztályban tanultam
Robert Martichenko: Everything I Know About Lean I Learned in First Grade
ISBN 978-963-08-5977-6
Megjelenés: 2013. március
Terjedelem: 105 oldal (151 x 228 mm)

Minden gyakorló lean szakemberben időről-időre felmerül a gondolat, hogy milyen jó lenne egy könnyen olvasható, rövid, összefoglaló anyag a lean szemlélet alapjairól, amelyet oda lehet adni ismerőseinknek, munkatársainknak és családtagjainknak – akár még a gyerekeinknek is. Amennyiben a lean szemlélet gyakran együtt jár azzal, hogy leszokunk rossz szokásaink tömkelegéről, nem lenne jobb, ha már a kezdetektől egyből jobb szemléletet – és szokásokat – tanulnánk?

Az Elemi lean – Mindent, amit a leanről tudok, az első osztályban tanultam pontosan ilyen könyv. Visszaviszi a leant az egyszerű gyökereihez azáltal, hogy megmutatja, miként van jelen a lean egy első osztályos tanteremben. A könyv összekapcsolja az általánosan használt lean eszközöket a hosszabb távú lean utazással, azaz nemcsak a veszteségek azonosításának és megszüntetésének módjait mutatja meg, hanem az olvasó megismerheti a lean igazi valóját is: a tanuló és problémamegoldó kultúrához vezető utat.

Készült minden érdeklődő számára, a lean szemlélet alapjainak elsajátításához. Tökéletes forrás a munkatársak lean iránti elkötelezettségének növeléséhez a szervezet minden szintjén.

Betekintés a könyvbe

“Amikor a LEI szerzője, barátom, Robert Martichenko 2008-ban önállóan kiadta a Mindent, amit a leanről tudok, az első osztályban tanultam című könyvet, azonnal beleszerettünk ebbe a műbe. Hamarosan kiderült, hogy sose marad nálam sokáig a példányom, mert mindig tovább ajándékozom, és szerezhetem be újra. A legtöbb lean könyv hajlamos túlbonyolítani a témáját – noha éppen arról a szemléletről írták, ami lényegénél fogva a munka, az élet és a tanulás lehető legegyszerűbb megközelítését célozza.
A LEI-nél annyira megszerettük ezt a könyvet – ami ennyire nyilvánvaló, mégis figyelmen kívül hagyott hiányt pótol –, hogy elhatároztuk: több ember számára tesszük elérhetővé, mint amennyinek a szerző terjesztője, a LeanCor biztosítani tudja. Ezért azt javasoltuk neki, hogy újra adja ki könyvét a LEI-n keresztül, amivel az egész lean közösséget el tudja érni.
Most tehát örömmel adjuk át a szélesebb nyilvánosságnak ezt a gyöngyszemet. De vigyázat, ehhez a termékhez vásárlói figyelmeztetés is tartozik: a Kedves Olvasó hozzám hasonlóan rá fog ébredni, hogy ebből nem lehet egyetlen példányt vásárolni – valahányszor vesz egyet, szükségképpen továbbajándékozza valakinek, aztán vehet belőle megint egyet.”

John Shook elnök & CEO – Lean Enterprise Institute

„E könyv nosztalgikus, szórakoztató gyerekkori utazásban részesített, amiből megértettem: egykoron igazi »leanes« voltam, csak épp nem tudtam róla. Idézzük vissza együtt elemi lean élményeinket! Kívánok Önöknek is kellemes utazást, az emlékeken elidőzve, e remek könyv olvasása közben!”

Martin Melkowitsch COO & igazgatósági tag – Raiffeisen Bank Hungary

„Kötelező olvasmányokra nemcsak az iskolában lenne szükség, hanem az életben is. Ha volna ilyen, a lean szakma részéről ez a könyv lenne az: olyan alapvető lean elveket tartalmaz, amelyek vállalati környezetben – operátoroktól a felső vezetőkig – épp úgy alkalmazhatók, mint a magánéletben. Tehát mindenkinek kötelezően ajánlott!”

Kúti Csaba kereskedelmi vezető – Trilogiq Hungária Kft.

Elemi_lean_tamogatok