5 irányelv az egészségügy átalakításához

Webinárium – A Nemzetközi Lean Egészségügyi Kezdeményezés (Global Lean Healthcare Initiative) résztvevői osztják meg kutatásuk eredményét és öt irányelvet ajánlanak az egészségügy sikeres átalakításához.

Résztvevők: Flávio Battaglia, Lean Institute Brasil; Vyacheslav Boltrukevich, Lean Institute Russia; Oriol Cuatrecasas és Cristina Fortcuberta Adalid, Instituto Lean Management, Barcelona; Alice Lee, Lean Enterprise Institute, Boston; Dr Carlos Frederico Pinto, Instituto de Oncologia do Vale, Brazil.

Moderátor: Roberto Priolo, főszerkesztő, Planet Lean.

Az elmúlt 5 évben a Nemzetközi Lean Egészségügyi Kezdeményezés (Global Lean Healthcare Initiative) átfogó kutatást végzett öt ország nyolc kórházának bevonásával. A lean transzformáció folyamatát figyelték meg és írták le a LEI Lean Transzformációs Keretrendszer segítségével és olyan irányelveket határoztak meg, amelyek világszerte segíthetnek felgyorsítani az egészségügyi intézmények sikeres átalakulását.

A beszélgetés során a szakértők bemutatják a kutatás eredményeit és válaszolnak a hallgatók kérdéseire.

Az „Öt irányelv az egészségügy átalakításához” című tanulmány ingyenesen letölthető magyarul és angolul.

Könyvajánló

  • Érdekel a barcelonai 365.café hálózat inspiráló lean átalakulásának teljes története?
  • Milyen kudarcaik voltak a kezdetekben és hogyan léptek rajtuk túl?
  • Hogyan alkalmazták a lean szemléletet a folyamataikban és a munkamódszereikben, ami végül elvezetett a rendőrségi razziáig?
Lean a mindennapi kenyerünk

Tanulj az ő lean utazásukból, és alkalmazd a tanultakat! A Lean, a mindennapi kenyerünk című könyvet ajánljuk mindazoknak, akik most ismerkednek a lean szemlélettel, vagy egy könnyebb olvasmány segítségével szeretnék alkalmazottaikat, ismerőseiket bevonni a lean utazásba.