Képzés az iparon belül (TWI)

Képzés az iparon belül/TWI magyar nyelvű, nyitott workshop

HÁTTÉR

A Training Within Industry, TWI (Képzés az iparon belül) programot a szükségszerűség hívta életre a II. világháború alatt. Az Egyesült Államok ezzel a programmal adott választ a szakképzett munkaerő krónikus hiányára és arra a kihívásra, hogyan vegyenek fel és képezzenek ki nagy számban olyan új dolgozókat, akik nem rendelkeztek megfelelő képzettséggel és gyakorlattal a végrehajtandó tevékenységek terén. Szintén hiány volt olyan szakképzett munkahelyi vezetőkből is, akik képesek voltak a dolgozók munkáját szervezni és őket tanítani. Napjainkban a munkaerőhiánnyal és magas fluktuációval küzdő munkaerő-piaci környezet ismét életre hívta ennek a hatékony módszernek az alkalmazását, amely máig is alapja a Toyota sikerének.

A TWI egy dokumentált gyakorlati megközelítés, aminek az alkalmazásával a szervezetek létre tudták hozni saját standardjaikat és hatékony tréning gyakorlataikat. Később a Toyota is felhasználta a TWI alapelveket és módszereket, melynek segítségével kialakították a Toyota Termelési Rendszer (TPS) standard munka elemét és azt a megközelítést, hogyan lehet ezeket a standardokat hatékonyan betanítani.

Mára a standardok és a standard munka a vállalatok stabil működésének és lean átalakulásának szilárd alapkövei lettek. A standard feladat sikeres végrehajtása minden alkalommal igazolja azt a feltételezést, hogy a munka megfelelően meg van tervezve, hogy a dolgozók megfelelően képzettek és a munkafeltételek adottak. Szintén a standard munka biztosítja azt is, hogy az eltérés az elvárt állapottól gyorsan felismerhető és kijavítható. Továbbá a folyamatos fejlesztések, vagy kaizenek kezdő és végpontjául szintén a standardok szolgálnak.

A TWI PROGRAM FELÉPÍTÉSE

A TWI alkalmazásának előnyei

A TWI gyakorlatot megfelelően elsajátítók képesek lesznek a rendszer elemeit alkalmazva olyan képzett és elkötelezett csapatokat létrehozni, akik képesek a saját területükön hatékonyan végrehajtani a munkát, megoldani a problémákat és fejleszteni a standardokat.

A TWI egy olyan megközelítés, amely:

  • elősegíti az együttműködést és a pozitív emberi kapcsolatokat
  • megtanítja a szupervizoroknak, hogyan képezzenek ki gyorsan és helyesen dolgozókat
  • kialakítja és fenntartja a standard munkát
  • fejleszti a meglévő munkamódszereket
  • a problémákat hatásosan és hatékonyan oldja meg
  • biztonságos munkakörnyezetet hoz létre

Munka betanítás (Job Instruction)

Ez a workshop áttekintést ad arról, mi az a TWI, fókuszálva a Munka betanítás (Job Instruction) pillérre. A Munka betanítás az a módszer, amely biztosítja, hogy egy dolgozó gyorsan megtanulja hogyan hajtson végre egy munkafeladatot helyesen, biztonságosan és lelkiismeretesen.

Ezek a munka standardok szolgálnak alapjául a munkatársak elkötelezettségének, a folyamatos fejlesztésnek és a problémamegoldásnak.

A képzés során a munkahelyi vezetők és tapasztalt dolgozók megtanulják, hogyan tanítsák meg az embereknek hatékonyan úgy a standardokat, hogy azok kevesebb hibával, kevesebb selejttel és javítással, kevesebb balesettel, valamint kisebb számú szerszám és eszköz tönkremenetellel tudjanak dolgozni.

Operatív

A workshopot Bartha Beáta, a Lean Enterprise Institute Hungary egyik oktatója tartja.

Dátum: 2023.09.26.
Időtartam:
 9:00 – 16:00
Helyszín: Budapest
A workshop nyelve magyar!


Részvételi feltételek

Részvételi díj (tagoknak):
129.000 Ft + ÁFA / fő
Részvételi díj (nem tagoknak):
215.000 Ft + ÁFA / fő

amely tartalmazza az ebéd és a szünetekben felszolgált kávé, üdítők árát.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A résztvevők maximális létszáma: 12 fő

Tovább a Tagfelvétel oldalra

Jelentkezésed beérkezése után előlegbekérőt küldünk, az ott feltüntetett banki adatok alapján várjuk a részvételi díj átutalását, legkésőbb a program előtti napig. A programokon való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése. A részvételi díjak természetbeni juttatásnak minősülő tételeit (étel, ital) adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, amelyek megfizetése a megrendelő feladata, ezért a részvételi díjakról kiállított számla minden esetben külön fogja tartalmazni a természetbeni juttatások mértékét. A részvétel lemondása a rendezvény előtt több mint 14 nappal díjmentesen, 14 és 7 nap között a részvételi díj 50%-ának, a rendezvényt megelőző 7 napon belül pedig a teljes díj megfizetésével lehetséges. Jelentkezésével kijelenti, hogy a regisztrációs feltételeket megismerte, azokat maradéktalanul elfogadja.

Kihelyezett, magyar nyelvű képzéseinkkel kapcsolatban kérd ajánlatunkat az info@lean.org.hu e-mail címen.