Inspiráló esetek csomag

14.385 Ft20.550 Ft

Vásárold meg kedvezményes áron az inspiráló esetek kategória minden kötetét!

A csomag tartalma: Lean, a mindennapi kenyerünk; Gemba-séták; A menedzsment munkája; Az egészségügy forradalma; AJÁNDÉK: A marsi

Leírás

A csomag tartalma: 

  • Lean, a mindennapi kenyerünk
  • Gemba-séták
  • A menedzsment munkája
  • Az egészségügy forradalma
  • AJÁNDÉK: A marsi

Lean, a mindennapi kenyerünk

A Lean, a mindennapi kenyerünk című könyv bemutatja a barcelonai 365.cafe hálózatban végrehajtott lean fejlesztéseket és azok történetét. Ajánljuk mindazoknak, akik most ismerkednek a lean szemlélettel, vagy egy könnyebb olvasmány segítségével szeretnék alkalmazottaikat, ismerőseiket bevonni a lean utazásba. Sikerek, kudarcok, bevált módszerek és egy rendőrségi razzia…

„Az első néhány évben hihetetlenül keményen dolgoztunk, de ez nem bizonyult elégnek. Egy rendszerre volt szükségünk a folyamataink irányítására, mely lehetővé teszi, hogy átgondolt döntéseket hozzunk a következő lépésekkel kapcsolatban. Ez a rendszer a lean szemlélet, amely az utóbbi évtizedben a munkánk lelke lett, és nagyszerű eredményeket hozott. Teljesen átformálta a kultúránkat, megváltoztatta az üzletmenetet, és a növekedés motorjává vált. Minden nap új ajtót nyit meg: megmutatja, merre menjünk, és hogyan lehetnénk egy kicsivel még jobbak.

Juan Antonio Tena
365.cafe

Gemba-séták

Az író Jim Womack, aki az elmúlt 30 évben számtalan vállalatnál járva kifejlesztette a gemba (munkavégzés helyszíne) bejárásának és az értékteremtésben együttműködő dolgozók részletes megfigyelésének módszerét.  A Gemba-séták elkészítése során kiválogatta a vállalatlátogatásaiból származó legfontosabb gondolatait és felfedezéseit. Útja joggal nyújt bátorságot és inspirációt minden mai lean gyakorlónak.

“Végre egy olyan szakkönyv, amely nemcsak egyes lean eszközök alkalmazásáról, hanem a lean szemlélet átfogó, gyakorlati alkalmazásáról, buktatóiról szól!”

Turóczi Péter
folyamatmenedzsment vezető
Audi Hungaria Motor Kft.

A menedzsment munkája

A könyv szerzője Jim Lancaster, a Lantech vállalat vezérigazgatója, aki első kézből, őszintén számol be arról, milyen személyes átalakuláson ment keresztül vezetőként, továbbá miben nyilvánul meg számára a menedzsment munkája. A könyvet – amely egyben gyakorlatirészletes üzleti esettanulmány is a Lantech lean transzformációjáról, visszaeséséről és visszatéréséről – nem csupán az amerikai, hanem más országok gyártó- és egyéb iparágainak szereplői is haszonnal forgathatják a saját átalakulásuk elősegítésére.

“A könyv rámutatott, mi volt a hiányzó láncszem a vezetői rendszerünkben, amelytől az ügyfél-elégedettség nőni kezdett, a folyamatok javultak, a hibák csökkentek, és az alkalmazottak lojalitása is emelkedett. “

Kovach Anton
vezérigazgató
ShiwaForce.com

Az egészségügy forradalma

Ideje felismerni, hogy a hibák és költségek egyidejű csökkentése forradalmi, merőben új típusú egészségügyi szolgáltatást igényel azaz lean egészségügyet. Toussaint, a ThedaCare, egy négy kórházat működtető wisconsini egészségügyi rendszer korábbi vezérigazgatója, és Gerard, a ThedaCare oktatási igazgatója, őszintén leírja a ThedaCare útját a lean egészségügy felé, mely során erőfeszítéseiknek köszönhetően:

  • csökkent a hibák száma,
  • javult a betegek által tapasztalt eredmény,
  • nőtt az alkalmazotti munkamorál,
  • és elbocsátások nélkül 27 millió dollárral csökkentették a költségeket.

AJÁNDÉK: A marsi

A könyv olvasása közben döbbentünk rá, hogy az mennyire hasznos, inspiráló olvasmány lehet vállalati szakemberek, vezetők számára is, akik szeretnék jobban megérteni, hogyan működik napi gyakorisággal a folyamatos fejlesztés. Miközben Mark keresi a túlélés lehetőségeit, tudtán kívül PDCA-k sorozatát hajtja végre, remek példát mutatva a folyamatos fejlesztésre, a fejlesztési-kata (improvement-kata) folyamatára.

“Egyszerűen letehetetlen ez a könyv! A marsi a jól megírt, eredeti sztori, az érdekes, valószerű karakterek, és az elképesztő technikai hitelesség ritka kombinációja… olyan, mintha a MacGyver-t keresztezték volna A rejtelmes szigettel.” 

Chris Hadfield
asztronauta
a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka

További információk

Tömeg 0,7 kg
Ár - Könyvek

Tagi ár (30% kedvezmény) [feltétele a befizetett éves tagdíj], Normál ár

Érdekelhetnek még…