A Toyota-módszer

4.130 Ft5.900 Ft

“Kevesebb munkaórával, minimális raktárkészlettel, a lehető legkevesebb utólagos szervizeléssel, a legjobb autókat gyártja a Toyota. A világ összes gyára számára példakép, sikere elképesztő.”

Leírás

A Toyota-módszer (The Toyota Way)
Jeffrey K. Liker

Kevesebb munkaórával, minimális raktárkészlettel, a lehető legkevesebb utólagos szervizeléssel, a legjobb autókat gyártja a Toyota. A világ összes gyára számára példakép, sikere elképesztő.

A szerző 14 vállalatirányítási alapelvet mutat be, amely egy vállalat működési hatékonyságának növelését szolgálhatja. A könyv bemutatja, gazdasági-ipari ágazattól függetlenül, hogy, hogyan gyorsíthatók az üzleti folyamatok, hogyan fejleszthető a termék és szolgáltatás minősége, hogyan csökkentsük a költségeket, hogyan versenyezhetünk lépésről lépésre a Toyota elképesztő sikerével.

“Megduplázhatjuk vagy akár megháromszorozhatjuk bármely üzleti folyamat sebességét. – Jelentősen javíthatjuk a munkahelyi rendszerek minőségét. – Megszüntethetjük a rejtett veszteségből eredő hatalmas költségeket. – Minden alkalmazottunk minőségellenőrré válhat.”
Napjainkban a vállalatok világszerte arra törekednek, hogy sikeresen alkalmazzák a folyamatok felgyorsítására, a veszteség kiküszöbölésére és a minőség fejlesztésére irányuló radikális módszereket, amelyeket elsőként a Toyota vezetett be. De vajon a lean eszközök és technikák alkalmazásán túl fel tudják-e tárni, hogy valójában mi a Toyota sikerének alapja?
A Toyota-módszer bepillantást nyújt abba, miként alkalmazza maga a Toyota a lean vállalatirányítást, és részletesen bemutatja a Toyota minőség- és hatékonyság központú kultúráját mozgató 14 alapelvet. A könyv olvasása során szerzett ismereteinket bármely szervezetre és bármely üzleti folyamatra alkalmazhatjuk a szolgáltatási és az ipari szektorban egyaránt. A kötet segítségével megtudhatjuk, hogy vállalkozásunk miként válhat tanuló szervezetté az emberek, a folyamatok és a problémamegoldás megfelelő kombinációjának alkalmazásával.

ISBN 978-963-96-8643-4
Terjedelem: 400 oldal (166×241 mm)


Toyota-Kata workshop

Toyota kata workshopAz utóbbi években számos vállalat tudatosan vezette be gyáraiban és az ellátási láncban a lean eszközöket, például a kanbant, az 5S-t, a heijunka-táblákat, az U-cellákat, a SMED-et és a TPM-et. Ön is megkezdte már a lean utazást? Elégedett az eredményekkel? Fenntarthatóak az eredmények? Folyamatos a fejlődés? Nem?

  • A workshop során a résztvevők alapvető ismereteket szerezhetnek a Toyota-Kata menedzsmentkoncepció összefüggéseiről, melyek a folyamatos és fenntartható fejlődést segítik elő.
  • Megtudhatják, hogy a folyamatos fejlődést miképp alakíthatják versenyelőnnyé azáltal, hogy azt minden szinten a napi munkamenet részévé teszik.
  • Megtanulhatják, hogyan lehet a problémamegoldó képességet az egész szervezetre kiterjedően fejleszteni.

A Toyota-Kata workshop részleteiért kattints ide!

További információk

Tömeg 0,7 kg
Ár - Könyvek

Tagi ár (30% kedvezmény) [feltétele a befizetett éves tagdíj], Normál ár

Érdekelhetnek még…