A marsi

2.796 Ft3.995 Ft

“A könyv olvasása közben döbbentünk rá, hogy az mennyire hasznos, inspiráló olvasmány lehet vállalati szakemberek, vezetők számára is…”

Leírás

A marsi
Andy Weir

AZ UTÓBBI ÉVEK LEGNAGYOBB SCI-FI SZENZÁCIÓJA, AMELYBŐL RIDLEY SCOTT “MENTŐEXPEDÍCIÓ” CÍMMEL FORGATOTT FILMET. A GRAVITÁCIÓ CÍMŰ FILMHEZ HASONLÓAN EZ A KÖNYV IS MEGHÓDÍTOTTA A SZÉLESEBB KÖZÖNSÉGET.

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.

Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”. De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a számtalan leküzdhetetlennek tűnő akadállyal szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?

PDCA

Forrás: Mike Rother

A könyv olvasása közben döbbentünk rá, hogy az mennyire hasznos, inspiráló olvasmány lehet vállalati szakemberek, vezetők számára is, akik szeretnék jobban megérteni, hogyan működik napi gyakorisággal a folyamatos fejlesztés. Miközben Mark keresi a túlélés lehetőségeit, tudtán kívül PDCA-k sorozatát hajtja végre, remek példát mutatva a folyamatos fejlesztésre, a fejlesztési-kata (improvement-kata) folyamatára. Túléléséhez 400 marsi napra elegendő étellel rendelkezik (jelenlegi állapot), azonban a mentőexpedíció legjobb esetben is csak 1.400 nap múlva érkezik (kihívás). A reménytelennek tűnő helyzetben problémák (akadályok) százai állnak életben maradása útjában, miközben mindig csak a holnap (következő célállapot) megérésére koncentrál. Vajon visszatér valaha is épségben a Földre (vízió)?

Olvass bele a könyvbe!

“Egyszerűen letehetetlen ez a könyv! A marsi a jól megírt, eredeti sztori, az érdekes, valószerű karakterek, és az elképesztő technikai hitelesség ritka kombinációja… olyan, mintha a MacGyver-t keresztezték volna A rejtelmes szigettel.” 

Chris Hadfield
asztronauta, a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka

“A marsi rendesen odacsapott! Weir iszonyúan szórakoztató és nagyigényű túlélő thrillert írt, egy „MacGyver a Marson”-sztorit, ami épp olyan valóságos és szívfacsaró, mint az Apollo 13 igaz története.”

Ernest Cline
a Ready Player One szerzője

“Lebilincselő… olyan, mint Defoe Robinson Crusoe-ja egy intelligensebb szerző tollából.”

Larry Niven
többszörös Hugo- és Nebula-díjas író

“Ősidők óta nem olvastam ennél jobb könyvet! Mielőtt feltöröd a pecsétet, ürítsd ki a menetrended. Ez a történet jobban beléd fojtja a lélegzetet, mint levegőszivárgás egy űrhajón. Szórakoztató, okos és pörgős – A marsi megad mindent, amit csak egy regénytől vársz!”

Hugh Howey
New York Times bestseller szerző

“Erős, ütős és tökös. Robinson Crusoe a Marson, huszonegyedik századi stílusban. Mielőtt ezt a könyvet elkezded, gondoskodj magadnak szabadidőről – kelleni fog, mert eszedben sem lesz letenni.”

Steve Berry
New York Times bestseller szerző

ISBN 978-963-9861-83-1
Terjedelem: 357 oldal (147 x 198 mm)

További információk

Tömeg 0,7 kg
Ár - Könyvek

Tagi ár (30% kedvezmény) [feltétele a befizetett éves tagdíj], Normál ár

Érdekelhetnek még…