Antal Ágnes

ügyvezető
Hungarian Alliance Logistics Kft. (Renault)

Antal Ágnes

Antal Ágnes a Külkereskedelmi Főiskolán végzett közgazdászként, majd a Corvinus és MLBKT közös képzésén szerezte másoddiplomáját, mint logisztikai menedzser.

Szakmai életútját a Giraud Logistics-nél kezdte 2000-ben az akkor induló Michelin raktárban Vácott, ahol 2 év múlva raktárvezető lett, majd cégen belül Szigetszentmiklósra került, ahol a L’Oreal raktárat igazgatta.

2004-től Győrben folytatta pályafutását, ahol részt vett a Renault és Nissan által újonnan létesített Közép-Kelet Európai alkatrészlogisztikai központ indításában. Ez hatalmas tapasztalati út volt annak minden szépségével és nehézségével. Lehetősége nyílt saját csapat toborzására, közreműködni a vállalat felépítésénél és a folyamatok kialakításánál. 2006-tól a készletgazdálkodási terület is a szárnyai alá került, 2010 óta pedig ő a cég ügyvezetője.

Feladatai közé tartozik a vállalat operatív tevékenységének koordinálása az alkatrészek beszerzésétől, azok négy ország márkakereskedőihez történő kiszállításig, a cég HR és pénzügyeinek felügyelete.

Az elmúlt hosszú évek alatt kialakult stabil és szakmailag magasszintű csapatának segítségével mindennapjait a folyamatos fejlesztés gondolata vezérli a minél hatékonyabb és minőségibb munkavégzés érdekében.


Auer Zoltán

Operational Excellence Lead
Mylan Hungary Kft.

Auer Zoltán

Auer Zoltán a Pannon Egyetemen diplomázott Műszaki menedzserként 2007-ben. Leannel mélyebben az iskola falain kívül, első munkahelyén, az elektronikai bérgyártással foglalkozó Foxconnál találkozott, ahol először új termékek bevezetésével, majd a mobiltelefonok gyártási folyamatainak fejlesztésével foglalkozott.

Ezt követően a gyógyszeriparban helyezkedett el, ahol elsősorban a csomagolási, raktározási, termékfelszabadítási és anyagáramlással kapcsolatos folyamatok fejlesztésén, egyszerűsítésén dolgozott.

2016 óta a világ egyik legnagyobb, generikus gyógyszergyártással foglalkozó vállalat, magyarországi gyáregységének, a Mylan Hungary Kft. (Viatris cégcsoport tagja), lean tevékenységeinek szakmai vezetője. Tudását Six Sigma Green Belt képesítéssel mélyítette. A csapatmunka elkötelezett híve. Három kisgyermek boldog és vidám apukája.


Dr. Dobay Róbert

CEO
Menedzsmentor

Dobay Róbert

Véleményformáló üzleti gondolkodónak tartom magam, LnD szakértő és változásmenedzser, aki kritikusan szemléli a konvencionális menedzsment-gyakorlatokat.

Szakértelme kiterjed az üzlet- és vezetőfejlesztés mellett a szervezetek megváltoztatásán keresztül a tartós viselkedésváltozás előidézésére is.

Elismerten a 10 legközkedveltebb magyar B2B influencer egyike.

Mielőtt megalapította saját tanácsadó és vezetőfejlesztő cégét, Róbert globális executive szerepeket töltött be multinacionális nagyvállalatoknál. A 2019-ben publikált szabadgondolkodású könyvében, amelynek címe: „Mégis mire számítottál?”, megkérdőjelez néhány alapvető igazságként kezelt HR folyamatot és eszközt, és rámutat, miért hatnak frusztrálóan azokra a munkavállalókra, akiket épp szolgálniuk kellene.


Horváth Laura

lean koordinátor
SYNLAB Hungary Kft.

Horváth Laura

Horváth Laura az ELTE Természettudományi Karán szerzett alapdiplomát. Ezt követően tanulmányait a BME Fizikus mesterképzési szakán folytatta, Orvosi fizikus szakirányon.

A SYNLAB-hoz 2019 augusztusában csatlakozott. Kezdetben mikrobiológiai laboratóriumi asszisztensként dolgozott, majd később betekintést nyert a preanalitikai terület működésébe is. A Covid járvány kitörésének kezdetén részt vett a különböző izolációs folyamatok megismerésében és végrehajtásában.

2021-ben csatlakozott az operatív csapathoz laboratóriumi folyamatfejlesztő mérnök pozícióban, ahol megismerkedett a lean eszközeivel, valamint azok gyakorlati alkalmazásával. Ezt követően felvételt nyert az operatív osztály vezető- és szakértőképző programjába (Operációs Menedzsment Program), ahol a preanalitikai fejlesztések témaköre volt a kiemelt projektje. Közel két éve vesz részt lean eszközökön alapuló fejlesztésekben. A laborban szerzett tapasztalatoknak és a lean szemlélet egyre mélyülő ismeretének köszönhetően mind résztvevői, mind pedig támogatói oldalról betekintést nyerhetett a lean világába.


JOSH HOWELL

elnök
Lean Enterprise Institute, USA

Joshua Howell

Joshua Howell a Lean Enterprise Institute (LEI) elnöke, vezérigazgatója. A LEI színeiben több mint egy évtizede támogat vezetőket és szervezeteket transzformációjukban a jobb üzleti teljesítmény érdekében. Coachként tapasztalati tanuláson keresztül segíti az embereket abban, hogy lean gondolkodókká és gyakorlati szakemberekké váljanak, hisz egy ilyen megközelítés a vállalat egészére kiterjedő fejlődéshez vezethet. Rendszeres hírlevelein leresztül osztja meg tapasztalatait a lean szakemberekkel világszerte.

Mielőtt csatlakozott volna a LEI-hez, a Starbucks Coffee Company kiskereskedelmi üzleteinek lean operatív és menedzsmentrendszerének tervezője és kivitelezője volt. Ezalatt létrehozott egy lean coach-csapatot is, amely tagjai világszerte részt vettek a fejlesztések támogatásában, fenntartásában. A rendszer javította a termékek és az ügyfélélmény minőségét, növelte a termékek elérhetőségét, és csökkentette a hulladékot (pl. lefőzött kávé). Mindezt úgy valósították meg, hogy saját problémamegoldó folyamataikban támogatták a különböző szintű vezetőket, ezzel is fejlesztve ezt az értékes képességet az egész vállalaton belül.

Howell a Notre Dame Egyetem Mendoza Üzleti Főiskoláján szerzett BBA diplomát.


IRIMIÁS FRUZSINA

lean menedzser
SYNLAB Hungary Kft.

Irimiás Fruzsina

Irimiás Fruzsina a Budapesti Metropolitan Egyetemen szerzett közgazdász diplomát alap- és mesterszakon.

A lean szemlélettel a multinacionális munkakörnyezetben töltött évei alatt ismerkedett meg. Kezdetben a GE budapesti szolgáltatóközpontjának stratégiai projektvezetőjeként mélyült el a lean módszertanokban és különösen a strategy deployment eszköztárában. Ezt követően a SYNLAB-nál a „termelésbe” is átültette és tovább fejlesztette a megtanult ismereteket, mint a cégcsoport magyarországi vállalatának lean vezetője.

A SYNLAB-nál töltött idő alatt fő fókusza a céges lean transzformáció volt. Központi szerepet töltött be a cég- és csapatszintű stratégiai tervezésben, majd annak lebontásában és megvalósításában, ami széleskörű rálátást biztosított a cég kihívásaira és az azokban rejlő fejlődési/fejlesztési lehetőségekre. Ezen fejlesztések során foglalkozott menedzsmentszintű és funkcionális projektekkel is, ahol a vevői elégedettség növelése mellett kiemelt figyelmet szentelt a kollégák fejlesztésének, és megismertette a vezetőket olyan menedzsmentrutinokkal, amik által a folyamatos fejlődés fenntarthatóvá válik.

 


SERHII KOMBERIANOV

elnök
Lean Institute Ukraine

Serhii Komberianov

Serhii 2012 óta szenior lean tanácsadó Ukrajnában, korábban felső vezetőként, majd később ügyvezetőként dolgozott az egyik legnagyobb ukrán fejlesztőcégnél, az Ufuture-nál.

Serhii olyan vállalatokkal dolgozott tanácsadóként vagy vezette azok lean transzformációját, mint például a Jabil, az Auchan, a Nova Poshta, az ODW vagy az Alfa Bank.

Jelenleg Serhii az USAID-programok partnere és szenior lean tanácsadója Ukrajnában, és segít a vállalatoknak a termelési tevékenységeik áthelyezésében és megmentésében a háború ideje alatt.

Néhány publikus eredmény munkáiból:

• Nova Poshta: 55%-kal csökkentette a rendelésfeldolgozási időt, 67%-kal csökkentette a szállítási hibákat,

• Biopharma: megduplázta a liofil gyógyszerek folyamatainak hatékonyságát, 45%-kal csökkentette a hibákat,

• MHP: 83%-ról 93%-ra növelte a berendezések működésének hatékonyságát, 8,6%-kal növelte a termelési volument.


CHRISTOPHER MATTHEISEN

igazgatósági tag – CYBERG Corp. Nyrt.
ex-vezérigazgató – Microsoft Magyarország, Magyar Telekom

Christopher Mattheisen

Christopher Mattheisen amerikai-magyar üzletember, közgazdász, távközlési, informatikai szakember, 2019-től a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, korábban 12 éven át a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, a Brain Bar európai jövőfesztivált jegyző Brain Bar Kft. résztulajdonosa, a CYBERG Corp. Nyrt. igazgatósági tagja.

1983-ban történész szakon végzett a bloomingtoni Indiana Egyetemen, 1988-ban pedig pénzügyi és közgazdasági szakon közgazdászként diplomázott a New York-i Columbia Egyetemen. 1990-ben jött Magyarországra, ahol üzleti elemzéssel és stratégiai tervezéssel foglalkozó tanácsadó céget alapított.

Magyarországi karrierje 1993-ban indult, amikoris a T-Mobile Magyarország jogelődje, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. alapító marketing és értékesítési igazgatója lett. Pályáját 1996-ban Lengyelországban folytatta, ahol marketing, értékesítési és stratégiai igazgatóként közreműködött az Era GSM mobiltelefon-szolgáltató beindításában a US West International részére. 1997-től Londonban a US West (később MediaOne) cég európai mobiltávközlési vállalkozásainak marketing és értékesítési tevékenységét irányította, 1999-től pedig a BT Cellnet üzleti marketing és értékesítési igazgatójaként dolgozott, majd két informatikai startupnál az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

2002-ben tért vissza Magyarországra, ez év szeptemberében pedig kinevezték a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesének és a Lakossági Szolgáltatások Üzletág vezetőjének, és egyúttal az Ügyvezető Bizottság tagja lett. 2005 januárjától vezérigazgató-helyettesként a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág vezetője volt. 2006-ban vezérigazgatóvá és az Igazgatóság tagjává, elnökévé választották, majd 12 éven át sikeresen vezette a céget.

A 2015-ös Marketing&Media felmérése alapján a 8-ik legbefolyásosabb ember Magyarországon a médiaiparban, a 2016-os Befolyás-barométer szerint pedig ő Magyarország 28. legbefolyásosabb személye. 2018-ban Magyarországon a TOP50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban listája alapján a 7. helyezést érte el.


NYEKITA BRÚNÓ

Business Unit Manager
CooperVision CL Kft.

Nyekita Brúnó

Brúnó a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnök alap- és mesterdiplomát 2015-ben. Államvizsga után egyből a CooperVision CL Kft.-nél kezdett dolgozni. Az első 1,5 évben a csomagolóüzem folyamatmérnöke volt. Ezután ismerkedett meg a leannel és kezdetben a kontaktlencse gyártó területek lean mérnöke volt, később 4 éven keresztül a gyár lean supervisora.

2020 végétől aktív részese volt – a LEI-vel szoros együttműködésben – a gyár eddigi legnagyobb, Rákóczi Projekt néven futó átalakulásának megálmodásában és kialakításában. A projekt végén az induló gyártócsarnoknak és a hozzá tartozó mátrix szervezetnek lett a Business Unit Managerre, ahol a mai napig a folyamatos fejlesztés elvei mentén haladnak napról napra.

Munkán kívül 16. éve futball játékvezető, emellett szeret SUP-ozni és a gasztronómiában elmélyülni.


PÁLL LILIÁNA

Internal Manufacturing Manager
Tecnica Group

Páll Liliána

Páll Liliána jelenleg a Tecnica Group nagykállói – Tecnica, Nordica, Blizzard – síbakancsokat gyártó üzemében dolgozik, mint Internal Manufacturing Manager. A Tecnica Group vezető sportruházatgyártó a lábbelik és a téli sporteszközök piacán.

Liliána még a – Miskolci Egyetem és a LEI által működtetett – Bosch Lean Akadémia keretein belül ismerkedett meg a lean menedzsment alapjaival, amelyet először a GE-nél kamatoztatott.

5 éve csatlakozott a Tecnica cégcsoporthoz azzal a céllal, hogy támogassa a szervezet lean transzformációját, majd 2 évvel később lehetőséget kapott, hogy termelésvezetőként feleljen az összeszerelés és a szabászat mindennapi működéséért. Az elmúlt évben a megnövekedett vevői igények következtében az általa vezetett szervezet létszáma a kezdeti időszakhoz képest megtriplázódott, amely nem kis feladat elé állította csapatát.

Az idei év új kihívásokat tartogat számára, ugyanis Supply Chain területen fogja hasznosítani a gembán megszerzett tapasztalatait. Ezért is volt fontos számára, hogy a munkatársai nélküle is jó problémamegoldók legyenek a saját vezetői standardjaik által. Hiszen jó eredményeket csak jó folyamatokon keresztül érhetünk el.


PAPP ENDRE

Logistics Manager
CooperVision CL Kft.

Papp Endre

Endre 1999 óta foglalkozik logisztikával. Az első 6 évet a Tibbet&Britten logisztikai szolgáltatónál töltötte, ahol végig járta a raktári operációs ranglétrát.

Ezt követően 2005-ben az Unilever Magyarország Kft.-nél kezdett dolgozni, mint logisztikai menedzser, feladata volt azokkal a szerződött logisztikai szolgáltatókkal való napi kapcsolattartás és szakmai irányítás, akik az Unilever számára a raktározást és a vevői kiszállításokat végezték.

A CooperVision CL Kft.-nél 2015-ben kezdett dolgozni, mint csomagolás és disztribúciós menedzser. Itt a csomagolóüzem, a hozzá kapcsolódó félkésztermék-raktár, továbbá a kiszállítási terület tartozott a felügyelete alá. Az elmúlt 2 évben a CooperVision gyáli telephelye nagy léptékű fejlesztésen ment keresztül. 2020 végén indult az ún. Rákóczi Projekt, amellyel a cég „lean utazása” indult és azóta is tart. A cég ekkor alakított ki egy teljesen új logisztikai területet, amelynek vezetésével Endrét bízták meg. Fő feladatai az új anyagellátási és készletezési folyamatok kidolgozása és az új szervezet felállítása voltak.

Munkán kívül hobbija a természetjárás, kertészkedés, illetve rendszeresen kilátogat különböző csapatsportok mérkőzéseire.


SCHERER PÉTER

színházi rendező, szinkronszínész

Scherer Péter Jászai Mari-díjas magyar színész, színházi rendező, szinkronszínész.

1980-ban érettségizett. Utána a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezett építőmérnöki diplomát, egyetemi évei alatt csatlakozott az Arvisura Színházi Társulathoz.

1997-től a Bárka Színház tagja. 2002-óta pedig a Krétakör Színház színésze. Pályafutása során olyan színházi darabokban játszott, mint például William Shakespeare: Szentivánéji álom, Hamlet, és Sok hűhó semmiért, vagy Tolsztoj: A sötétség hatalma. Emellett olyan híres magyar játékfilmekben szerepelt, mint például az Egy bolond százat csinál, Argo, Kincsem.

Szinkronszínészként is tevékenykedik, többek között a Másnaposok, A galaxis őrzői című filmekben is hallhatjuk a hangját. Jelenleg az RTL TV csatornán futó Apatigris című sorozatban játszik.


FREDERIC SCHNIDER

Lean MRO Menedzser (Maintenance Repair Organization)
Iberia Airlines

Frederic Shnider

Fred Lean MRO Menedzser és repüléstechnikai mérnök, több mint 35 éves tapasztalattal.

Számos vezetői pozíciót töltött be, többek között alelnökként, a karbantartási és mérnöki részleg ügyvezető igazgatójaként, és jelenleg az IBERIA Airlines átalakulását vezeti Lean MRO Menedzserként. Az elmúlt 15 évet a Lean módszertan tanulásával és gyakorlásával töltötte. Munkásságát a Lean Enterprise Academy UK coach-ai inspirálták. Folyamatosan vizsgálja a Lean adaptációt a repülőgép-karbantartási környezetben. Fred az IBERIA Lean Termelési Rendszer alapkoncepcióival fejleszti és támogatja a szervezet átalakulását.


SITKEI TAMÁS

Teammentor
Menedzsmentor

Sitkei Tamás

Sitkei Tamás tapasztalt vezetőként és mentorként abban segíti ügyfeleit, hogy azok a legmegfelelőbb módon kezeljék aktuális kihívásaikat. Közvetítésével megismerhetik erősségeiket, felfedezhetik saját fejlődési útjukat, kibontakoztathatják problémamegoldó készségüket. Teammentori karrierjét megelőzően Tamás mérnök vezetőként tevékenykedett multinacionális nagyvállalati környezetben, ahonnan átültette szakértelmét a tanácsadói területre. Specialitása a vezetőfejlesztés, vezetők és vezetői csapatok mentorálása, változás kríziskezelésben, a szervezeti hatékonyság növelésében, tartós viselkedésváltozás kiváltásában.


STEFANOVICS ANGÉLA

színházi rendező, szinkronszínész

Stefanovics Angéla Jászai Mari-díjas színésznő, forgatókönyvíró, filmrendező.

1995-ben, már középiskolásként tagja volt egy amatőr színházi társulatnak, majd az érettségi után elsőre felvették a Színművészeti Főiskolára Benedek Miklós osztályába. Itt ismerkedett meg Végh Zsolttal és Kálmánchelyi Zoltánnal, akikkel együttműködve több rövidfilmet is készített.

10 évig a Budapesti Kamaraszínház tagja volt a társulat 2011-es megszüntetéséig. Több színház darabjában is találkozhattunk a nevével, például: Pesti Színház, Örkény István Színház, Pintér Béla és Társulata.

Országos ismertségre 2007-ben, a Budapest Bank reklámarcaként, Emese szerepében tett szert. Szerepel a Comedy Central Magyarok az űrben című, saját gyártású sketch showjában.


SZABÓ OLIVÉR

Senior Quality Control Manager
Mylan Hungary Kft.

Szabó Olivér

Szabó Olivér a Eötvös Lóránd Tudományegyetemen diplomázott vegyészként 2006-ban. A későbbiekben még elvégezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kromatográfiás szakmérnöki képzését.

Első munkahelyén a Teva gödöllői kutatás-fejlesztési részlegén dolgozott, ahol egy idő után az analitikai fejlesztés és stabilitás vizsgálatok tartoztak szervezeti egységéhez. Itt a világ minden tájára fejlesztettek steril és parenterális gyógyszereket (injekció, infúzió, liofilizált injekció, szemcsepp). Először itt találkozott a leannel, de csak felszínesen.

2017 óta a világ egyik legnagyobb generikus gyógyszergyártással foglalkozó vállalat magyarországi gyáregységének, a Mylan Hungary Kft. (Viatris cégcsoport tagja) minőségellenőrzésének vezetője. Korábbi munkahelyével ellentétben itt nem a termékek, hanem a működési folyamatok fejlesztésére kell koncentrálnia. Ezen fejlesztések során ismerkedett meg mélyebben a lean szemlélettel. A gyorsabb eredmények elérésének érdekében belső és külsős partnerek segítségét is igénybe vette. Próbálja elérni, hogy munkatársai is kezdeményezőek legyenek a folyamatos fejlesztésekre.