ACSAY CSABA

IT projektmenedzser

Acsay Csaba

Acsay Csaba okleveles mérnök. 2006-ban fejezte be tanulmányait a BME-n műszaki menedzser szakirányon, majd Szingapúrban kezdte projektmenedzser pályafutását. 2008-ban hazatért és olyan multinacionális cégeknél dolgozott, mint az IBM, a T-Systems International és a British Telecommunications.

Az évek során több nemzetközi képesítésre is szert tett, úgymint 6sigma black belt, ITIL expert, PMP, PRINCE2 practitioner képesítések, amelyek kifejezetten a nemzetközi nagyvállalatok környezetében népszerűek. 12 éve oktat projektmenedzsmentet kezdő és haladó szinten, specializációja a programok beindítása, felépítése.  Jelenleg egy pénzügyi területen tevékenykedő állami szervezet informatika projektjét vezeti külsős tanácsadóként.

Több, mint 10 éve a Bátor Tábor önkéntese, ahol legtöbbször evező és horgász programot tart a gyerekeknek, egy 5-6 fős önkéntes csapat vezetőjeként.


CEVDET ÖZDOGAN

alelnök, szenior tanácsadó
Vice
President, Senior Consultant & Trainer
Lean Institute Turkey

Cevdet Özdogan

Cevdet több mint 27 éves tapasztalattal rendelkezik a Toyota, Ford, valamint az Uzel Makina, Otoyli és Karsan törökországi cégeknél.

Lean tudása a Toyota Production System (TPS) filozófiájában gyökerezik, amelyet a Toyotánál tanult, és több országToyota üzemében is sikeresen alkalmazott. 2009 óta a Lean Institute Turkey alelnökeként azon dolgozik, hogy átadja a vállalatoknak lean szemléletről szerzett tudását a mérnöki, termék- és folyamatfejlesztési, minőségi, karbantartási, gyártási és ellátásilánc-menedzsment folyamatokban.

Napjainkban a világ minden táján, különböző országokban és iparágakban dolgozik, a gembán tanítja és mentorálja a lean transzformációkat, egyben népszerűsíti a lean szemléletet.


Cevdet has over 27 years of experience at Toyota, Ford, Uzel Makina, Otoyli and Karsan in Turkey.

His lean knowledge roots in Toyota Production System (TPS) philosophy that he learnt at Toyota and applied successfully in several Toyota plants as well. Since 2009, as a Vice President of Lean Institute Turkey, he has successfully passed his knowledge of Lean thinking to companies around the world in engineering, product and process development, quality, maintenance, production, and supply chain management.

Today he is working all around the world in different countries, industries to teach lean transformation at the gemba and promote lean thinking globally.


GAVLIK ZSOLT

szenior termelési igazgató
Coloplast Hungary Kft.

Gavlik Zsolt

Gavlik Zsolt a győri Széchenyi István Egyetemen folytatta felsőfokú tanulmányait, ahol villamosmérnökként végzett. 

Szakmai életútja pályakezdőként a Philips győri gyárában kezdődött. Kiváló tanulóidőszak volt ez arra, hogy megismerkedjen az elektronikai ipar és egyben egy multinacionális vállalat sajátosságaival. Innen érkezett 2002-ben az akkoriban zöldmezős beruházásként induló Coloplast Hungary Kft. tatabányai gyárába. Kezdetben mérnökként végezte munkáját, majd élve a dinamikusan növekvő vállalat adta lehetőségekkel vezetőként folytatta karrierjét. 2005 óta a value stream alapú felépítés bevezetésétől kezdődően – annak elkötelezett híveként –, végig a termelésben dolgozott közép-, illetve felső vezetői pozíciókban. Számos sikeres gép- és technológiai transzfer, projekt, szervezeti átalakítás kötődik a nevéhez.

Mai napig a Coloplast Hungary Kft. első szintű vezetőségének tagja, aktívan részt vesz a piacvezető egészségügyi vállalat hosszútávú céljainak alakításában, elérésében. Jelenlegi pozíciójában az egyik gyár termelési területének (900+ fő) vezetője, ahol nyolc Value Stream tartozik a felelősségi körébe.


JAMES (JIM) WOMACK PHD

alapító, szenior tanácsadó
Founder and Senior Advisor
Lean Enterprise Institute, Inc.

James Womack

Világszerte a lean mozgalom atyjaként számon tartott Womack évek óta tart előadásokat és publikál a folyamatos fejlesztés eredményezte értékteremtésről, amely az ügyfelek igényeinek mélyreható megértésén alapul. A nyolcvanas évek végén ő és Dan Jones vezette az MIT azon kutatását, amely Nemzetközi Gépjármű Program (IMVP) néven vált ismerté, illetve, amely létrehozta a „lean” kifejezést a Toyota forradalmi menedzsmentrendszerének leírására.

E kutatás alapján Womack társszerzője a The Machine That Changed the World (Macmillan/Rawson Associates, 1990), a Lean szemlélet (HVG Könyvek, 2009), a Lean Solutions (Simon és Schuster, 2005), a Seeing the Whole Value Stream (Lean Enterprise Institute, 2011) könyveknek, illetve szerzője a Gemba-séták című könyvnek (Lean Enterprise Institute Hungary, 2013).

Emellett 1997-ben megalapította a Lean Enterprise Institute (LEI) nonprofit szervezetet. Személyes küldetésévé vált, hogy szakmai kutatásokkal, képzésekkel, könyvek kiadásával és szakmai rendezvényekkel és mentorálással biztosítsa, hogy a lean szemlélet és gyakorlat elérhetővé váljon a nagyközönség számára, jobbá téve ezzel az egyének, a szervezetek és a társadalom helyzetét.

Womack küldetése a bostoni székhelyű LEI-vel többeket inspirált, így más országokban is sorra születtek annak társszervezetei. Végül 2007-ben hivatalosan is megszületett a Lean Global Network, Inc (LGN), amelynek jelenleg 32 országban vannak LEI tagvállalatai.


Widely considered the father of the lean movement, Womack has been talking and publishing about creating value through continuous innovation around deep customer understanding for many years. In the late eighties, he and Dan Jones led MIT’s International Motor Vehicle Research Program (IMVP), which introduced the term “lean” to describe Toyota’s revolutionary management system.

Based on that research, Womack coauthored The Machine That Changed the World (Macmillan/Rawson Associates, 1990), Lean Thinking (Simon & Schuster, 1996), Lean Solutions (Simon & Schuster, 2005), Seeing the Whole Value Stream (Lean Enterprise Institute, 2011) and authored the book Gemba Walks (Lean Enterprise Institute, 2011).

In addition, he founded the Lean Enterprise Institute (LEI) in 1997 as a nonprofit research, education, publishing, conferencing, and mentoring company to ensure new knowledge about lean thinking and practices would be available to the worldwide public, making things better for individuals, organizations, and society.

Womack’s mission of LEI inspired global efforts to establish lean institutes in other countries, which ultimately grew into the Lean Global Network, chartered in 2007. This global network currently has LEI affiliates in 32 countries.


JÓZSA BALÁZS

szervezési igazgató
Fundamenta

Józsa Balázs

Józsa Balázs a pénzintézeti szektorban több, mint egy évtizede vezetőként működik, és számos lean transzformáció élén is sokrétű tapasztalatot szerzett. Elsősorban termék-, folyamat- és szolgáltatásfejlesztés a profilja.

A CIB Bankban 2014-2017 között a központi Lean Six Sigma kompetenciaközpont felépítésében vett részt, és a vállalati ügyfélszegmens hitelezési folyamatainak átalakításáért volt felelős.

2017-2019 között az Uniqa biztosító ügyfélszolgáltatási területein vitte végig a lean elveken és módszereken alapuló Operational Excellence programot, amelynek eredményeként jelentősen javult a kapcsolati pontokon mért ügyfélelégedettség. 2019-től a Fundamenta szervezési igazgatóságát vezeti, ahol csapatával az informatikai fejlesztéseken túl az üzleti folyamatok hatékonyságát, és az ügyfélélmény növelését célzó folyamatfejlesztéseket támogatja. Jelenleg a lean szervezeti szintű kiterjesztésének, a lean szemléletű vezetői működés elterjesztésének szponzora.


KRATANCSIK KRISZTIÁN

Senior PDC Director
Coloplast Hungary Kft.

Kratancsik Krisztián

Kratancsik Krisztián a Széchenyi István Főiskolán szerzett gépészmérnöki diplomát, majd ezt követően pályáját gyártási környezetben kezdte.

Az ALCOA-ban töltött mérnök évei alatt szerzett tapasztalatot többek között a minőségbiztosítás és karbantartás alapjairól, de itt találkozott először a Toyota Production System (TPS) világával is.

A Coloplast csapatához már, mint value stream menedzser csatlakozott, ahol egy termelési terület komplett vezetése volt a feladata a termeléstervezéstől kezdve a klasszikus termelésvezetési feladatokig.

Jelenlegi munkakörében a Coloplast különálló telephelyen működő csomagolási és disztribúciós központjának a vezetője. A folyamatos fejlesztés elve már az első mérnökévek alatt komoly nyomot hagyott benne, ami azóta is a működésének mozgatórugója.


KOVÁCS BALÁZS

Value Stream Manager
Coloplast Hungary Kft.

Kovács Balázs

Kovács Balázs az Edutus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát Gazdálkodás és Menedzsment szakon. Ezt megelőzően műszaki tanulmányokat folytatott mechatrotechnikából.

Szakmai pályafutását a Coloplast Hungary Kft.-nél kezdte, ahol először műszaki vonalon tevékenykedett, majd később vezetői pálya felé fordult. Az itt eltöltött 18 év alatt számos termelési területen és vezetői szinten dolgozott, kezdve az operatív napi vezetéstől egészen a Value Stream hosszútávú stratégiai tervezés szintjéig. Munkája során megtapasztalta a különböző vezetői szintek sajátosságait, mind a napi nehézségek, elhárítandó feladatok és kihívások tekintetében, mind pedig az eltérő vezetői rendszerek alkalmazásának szintjén.

Jelenleg Value Stream Managerként egy alapanyaggyártó terület teljes körű vezetéséért, annak hatékony működtetéséért, a munkavállalók elkötelezettségének fenntartásáért felelős.


KOVACH ANTON

alapító, ex-CEO
ShiwaForce Zrt.

Kovach Anton

Kovach Anton a több mint kétévtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal rendelkező 130 fős, start-up szellemiségű ShiwaForce Zrt. alapítója, volt vezérigazgatója. Munkájának eredményeként a ShiwaForce, valamint az Active Vision sikeresen szolgálja ki többek között az OTP Csoport, a Magyar Telekom Csoport, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankholding, az Erste Bank, illetve a Signal, valamint a Vienna Life Insurance Csoport üzleti igényeit, ezzel is reprezentálva az általa képviselt módszertan gyakorlati alkalmazását a mindennapi munkában.

Az online tartalomkezelő piacon elért szakmai sikerek, a lean módszertan és az agilitás eszközeivel – Scrum, Kanban, Lean Startup – ötvözött nyitott, agilis gondolkodásmód eredményeképp ügyfélkörük lojális és elégedett.

A ShiwaForce saját fejlesztésű, agilis és lean módszertanokra épülő működési modellje menedzsmentmódszertani innováció, alkalmazásának versenyelőnyt garantáló tapasztalatait évek óta felső vezetői tréningeken oktatja, illetve a Neumann János Egyetem tiszteletbeli tanáraként is megosztja. Anton – 23 éves vezetői tapasztalattal a háta mögött – meg van győződve arról, hogy a gyors és sikeres alkalmazkodás, a nyitott, emberközpontú vállalatvezetés, a folyamatos tanulásra és változásra való nyitottság tanulható és átadható. Ezért is büszke arra, hogy az ő irányításával a ShiwaForce segítette elő Eric Ries világsikert aratott kötete a Lean Startup, John Doerr: Mérd, ami számít!, Jim Lancaster: A menedzsment munkája, illetve Darrell Rigby: Csináljuk jól az agilitást! című könyvének magyar nyelvű megjelenését.


MADURA EDIT

lean senior specialista
LEGO Manufacturing Kft.

Madura Edit

Madura Edit a mai Pannon Egyetem Ásványolaj- és Széntechnológia, majd Környezetmérnöki Szakán szerzett vegyészmérnöki diplomát.

A multinacionális gyártókörnyezetben – Michelin, Flextronics – és a LEGO Csoportnál eltöltött évek alatt dolgozott fejlesztőmérnökként, projektvezetőként, új termék bevezetési mérnökként és minőségbiztosítási középvezetőként.

A lean szemlélettel a LEGO-nál ismerkedett meg, ahol éveken keresztül az adminisztrációs területek lean konzultánsaként támogatott fejlesztéseket.

2014-től a strategy deployment módszer koordinátora a nyíregyházi gyárban. A kezdetektől a helyi managementtel együtt sajátította el a stratégia lebontási folyamat alapjait, a kihívásokat megoldva közösen alakították ki a működtetés jó gyakorlatát. A közös együttműködés eredményeként a stratégiai célok évről-évre sikeresebben valósulnak meg.

Az utóbbi 5 évben az operatív területek vezető lean támogatójaként is dolgozik, jelenleg csomagolási és logisztikai területen.


NAGY KATALIN

programigazgató
Bátor Tábor Alapítvány

Nagy Katalin

Nagy Katalin végzettsége pszichológus. Tanulmányait 2013-ban fejezte be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Munkáját és szemléletét befolyásolta, hogy 15 éves korától kezdődően önkénteskedett különböző egyesületeknél.   Szakmai pályáját a kezdetektől az élménypedagógia módszertana határozta meg. Pályája elején elsajátította a Re-ED módszertant, amelynek célja az érzelmi zavarokkal küzdő gyermekek viselkedés- és magatartási mintáinak újra tanítása, emellett különböző krízis- és agressziókezelő technikákat sajátított el. Ezt követően egy speciális gyermekotthonban dolgozott pszichológusként. Az itt elhelyezett gyermekekre jellemző volt a szerhasználat, a prostitúció és a bántalmazás.   A Bátor Tábornál 2011 óta önkénteskedik, 2016-tól munkatársként. Jelenlegi pozíciójában a magyarországi és a nemzetközi programokért felel. Részt vesz a munkatársak kiválasztásában, betanításában és képzésében, miközben felel a négy országban zajló programok minőségbiztosításáért és szakmai támogatásáért.


RUSKOVITS GÁBOR

logisztikai vezető
IKEA

Ruskovits Gábor

Ruskovits Gábor az IKEA Soroksár áruház logisztikai vezetője. 2003 óta dolgozik az IKEA vállalatánál. Karrierjét a budaörsi áruházban kezdte, számos eladási területen dolgozott munkatársként, részleg- és projektvezetőként. Később az IKEA cseh-magyar-szlovák szervezetének prágai központjában dolgozott értékesítési területen, ahol termékcsoportok árazásáért, értékesítési stratégiák megvalósításáért, a régió áruházainak támogatásáért felelt. Prágából visszatérve a budaörsi áruházban dolgozott áruáramlási, majd később helyettes logisztikai vezetőként.

Ezt követően a soroksári áruház szervezetének kialakítását irányította logisztikai vezetőként. Egységének szerepe azonban hamarosan megváltozott, a hazai többcsatornás értékesítés kiszolgálása lett csapata legfontosabb feladata. A kiszolgált rendelések száma az elmúlt években négyszeresére, a munkatársak száma a többszörösére növekedett, azonban a számos folyamatfejlesztésnek köszönhetően az egység még mindig az eredeti területén üzemel. Gábor legfontosabb célja, hogy a lean szemlélet integrálásával a vezetők és munkatársak együtt fejlesszék a meglévő munkafolyamataikat annak érdekében, hogy az egység képes legyen a növekvő vásárlói igényeket kiszolgálni amellett, hogy a munkatársak egy nagyszerű munkakörnyezetben dolgozhatnak.


SITKEI TAMÁS

Teammentor
Menedzsmentor

Sitkei Tamás

Sitkei Tamás tapasztalt vezetőként és mentorként segíti ügyfeleit a számukra ismeretlen szituációkban, hogy saját és vállalatuk számára is a legmegfelelőbb módon kezeljék az adott helyzetet. Közvetítésével megismerhetik erősségeiket, felfedezhetik saját fejlődési útjukat, kibontakoztathatják problémamegoldó készségüket.

Mérnökként és vezetőként több, mint kétévtizedes tapasztalattal rendelkezik az alábbi területeken:

  • fejlesztés-, termék-, szolgáltatás-, projekt-, team és business-menedzsment;
  • interim-menedzsment, nemzetközi kooperáció- és hatékonyságfejlesztés, mentorálás;

Speciális területei a folyamatorientáció, hatékonyságnövelés (lean, agile), változás- és kríziskezelés.

Vezetési és mérnöki tanácsadóként, vezetői és csapatmentorként másfél évtizedes tapasztalattal bír az alábbiakban:

  • vezetőfejlesztés, vezetők és csapatok mentorálása, coaching;
  • kooperációfejlesztés, nemzetközi vezetői csapatok fejlesztése;
  • szakértői felülvizsgálatok, szaktanácsadás;
  • projekt-, interim- és változásmenedzselés;

Speciális területei avezetőfejlesztés, a kooperációfejlesztés, valamint a csapatok és vezetők mentorálása.


SZABÓ TAMÁS

Customer Fullfilment Manager
IKEA

Szabó Tamás

Szabó Tamás végzettsége közgazdász. 2003-ban fejezte be tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen. Pályája első szakaszában pénzügyi területen szerzett tapasztalatot, amely megalapozta a mérésre, elemzésre és eredménykövetésre építő szemléletének kialakítását.

A kezdeti éveket követően figyelme a supply chain managment szakterületre irányult, amely azóta is központi helyet foglal el szakmai életében. Közel kétévtizedes vezetői pályája során törekedett arra, hogy minél inkább átfogó képet szerezzen a vállalati működés különféle formáiról. Magyarországon és külföldön, multinacionális és kisvállalati közegben, az olajipartól a kereskedelemig több iparágban vezetett vállalati transzformációs programokat. Az értékteremtő folyamatok lean szemléletű fejlesztésével 2013-ban a MOL Csoport üzemanyag termékvonal vezetőjeként kezdett intenzíven foglalkozni. Jelenleg az IKEA Customer Fulfilment átalakulását vezeti a magyarországi piacon.


TÓSZEGI ATTILA

igazgató, mentor
Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola

Tószegi Attila

Tószegi Attila a Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola igazgatója; mentortanár. Emellett szervezetfejlesztéssel és coachinggal foglalkozik. Tanári diplomáját az ELTE-n, szakvizsgáját a BME-n szerezte. 2010-től a Zuglói Igazgatók Testületének vezetője. 2016-tól a Microsoft Innovatív Iskolák Program vezető képzője.

Vezetői és tanári munkája során olyan módszertanok bevezetésében és elterjesztésében vesz részt, amelyek lehetővé teszik, hogy az oktatási intézmények korszerű, 21. századi iskolákká váljanak. Ezek feladata, hogy az alaptárgyakon túl fejlessze a diákok tanulási és innovációs készségeit, digitális kompetenciáit, amely készségek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a diákok sikerrel tudják megállni helyüket, és boldog emberek legyenek. A Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola 2013-ban elnyerte az innovatív iskola címet. 2015-től a LEI Hungary egyesületének tagja, 2016-tól Microsoft Innovatív Iskolák Program gyakorlóiskolája. 2017-től tudásközpont. 2021-ben elnyerték a nemzetközi Showcase School címet.


VILÁGOSI-GULYÁS GABRIELLA

lean specialista
LEGO Manufacturing Kft.

Világosi-Gulyás Gabriella

Világosi-Gulyás Gabriella a mai Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán szerzett diplomát. A LEGO Csoporthoz szakmai pályája korai szakaszában 2009-ben csatlakozott. Több évet töltött a termeléstervezésen, ahol az évek folyamán számos pozícióban dolgozott, érintve a gyár összes termelési területét. Munkája során lehetősége nyílt a gyártási folyamatok és problémák alapos megismerésére, továbbá megfigyelni, részt venni az egyes területek munkájának összehangolásában, illetve a dekoráció és szerelde területén irányítani a Sales&Operations Planning folyamatot.

2016-ban új kihívásokat keresve csatlakozott a lean csapathoz. Korábbi munkája során már használta a lean eszközeit, így azonban lehetősége nyílt érdeklődésének kielégítésére, tudásának bővítésére. Az elmúlt években így lean specialista szemmel is megismerhette a gyárat, és a dolgozók segítségére lehetett a lean eszközök megismertetésében, gyakorlati alkalmazásukban. A stratégiai tervezés eszközt mindkét oldalról ismeri, hiszen termeléstervezői munkája során „felhasználói”, míg lean specialista munkájából adódóan „támogatói” oldalról vett részt benne.


ZAHOLA-POLLÁK VANDA

gyárigazgató
Bonduelle Central Europe Kft.

Zahola-Pollák Vanda

Zahola-Pollák Vanda több, mint 20 éve dolgozik az élelmiszeriparban különböző pozíciókban, jogász, közgazdász, MBA végzettséggel.

Néhány évvel ezelőtt, már jelentős vezetői tapasztalattal a háta mögött találkozott a leannel, és azóta elkötelezetten igyekszik lean vezetővé válni.

Pályáját a keményítő iparban, Hungrana Kft.-ben kezdte, ahol 14 év alatt több szakértői és vezetői pozícióban vezetett számos beruházási-, szervezet- és folyamatfejlesztési, valamint változásmenedzsment projektet.

Ezt követően 5 évig a Kall Ingredients Kft. ügyvezetőjeként vezette Magyarország egyik legjelentősebb (160 millió EUR) zöldmezős élelmiszeripari beruházásának megépülését, beüzemelést, majd a termékek piaci bevezetését.

Jelenleg a Bonduelle Kft. békéscsabai gyárának igazgatójaként elkötelezetten vezeti a lean átalakulást.


ORVOS-TÓTH NOÉMI

klinikai szakpszichológus

Orvos-Tóth Noémi

Orvos-Tóth Noémi életrajza jelenleg feltöltés alatt van…