Training Within Industry (TWI)

Képzés az iparon belül/TWI magyar nyelvű, nyitott workshop
2018. március 20.

Jelentkezés

Háttér

A Training Within Industry, TWI (Képzés az iparon belül) programot a szükségszerűség hívta életre a II. világháború alatt. Az Egyesült Államok ezzel a programmal adott választ a szakképzett munkaerő krónikus hiányára és arra a kihívásra, hogyan vegyenek fel és képezzenek ki nagy számban olyan új dolgozókat, akik nem rendelkeztek megfelelő képzettséggel és gyakorlattal a végrehajtandó tevékenységek terén. Szintén hiány volt olyan szakképzett munkahelyi vezetőkből is, akik képesek voltak a dolgozók munkáját szervezni és őket tanítani. Napjainkban a munkaerőhiánnyal és magas fluktuációval küzdő munkaerő-piaci környezet ismét életre hívta ennek a hatékony módszernek az alkalmazását, amely máig is alapja a Toyota sikerének.

A TWI egy dokumentált gyakorlati megközelítés, aminek az alkalmazásával a szervezetek létre tudták hozni saját standardjaikat és hatékony tréning gyakorlataikat. Később a Toyota is felhasználta a TWI alapelveket és módszereket, melynek segítségével kialakították a Toyota Termelési Rendszer (TPS) standard munka elemét és azt a megközelítést, hogyan lehet ezeket a standardokat hatékonyan betanítani.

Mára a standardok és a standard munka a vállalatok stabil működésének és lean átalakulásának szilárd alapkövei lettek. A standard feladat sikeres végrehajtása minden alkalommal igazolja azt a feltételezést, hogy a munka megfelelően meg van tervezve, hogy a dolgozók megfelelően képzettek és a munkafeltételek adottak. Szintén a standard munka biztosítja azt is, hogy az eltérés az elvárt állapottól gyorsan felismerhető és kijavítható. Továbbá a folyamatos fejlesztések, vagy kaizenek kezdő és végpontjául szintén a standardok szolgálnak.

A TWI program felépítése

A TWI alkalmazásának előnyei

A TWI gyakorlatot megfelelően elsajátítók képesek lesznek a rendszer elemeit alkalmazva olyan képzett és elkötelezett csapatokat létrehozni, akik képesek a saját területükön hatékonyan végrehajtani a munkát, megoldani a problémákat és fejleszteni a standardokat.

TWI pillérekA TWI egy olyan megközelítés, amely:

  • elősegíti az együttműködést és a pozitív emberi kapcsolatokat
  • megtanítja a szupervizoroknak, hogyan képezzenek ki gyorsan és helyesen dolgozókat
  • kialakítja és fenntartja a standard munkát
  • fejleszti a meglévő munkamódszereket
  • a problémákat hatásosan és hatékonyan oldja meg
  • biztonságos munkakörnyezetet hoz létre

Munka betanítás (Job Instruction)

Ez a workshop áttekintést ad arról, mi az a TWI, fókuszálva a Munka betanítás (Job Instruction) pillérre. A Munka betanítás az a módszer, amely biztosítja, hogy egy dolgozó gyorsan megtanulja hogyan hajtson végre egy munkafeladatot helyesen, biztonságosan és lelkiismeretesen. Ezek a munka standardok szolgálnak alapjául a munkatársak elkötelezettségének, a folyamatos fejlesztésnek és a problémamegoldásnak.

A képzés során a munkahelyi vezetők és tapasztalt dolgozók megtanulják, hogyan tanítsák meg az embereknek hatékonyan úgy a standardokat, hogy azok kevesebb hibával, kevesebb selejttel és javítással, kevesebb balesettel, valamint kisebb számú szerszám és eszköz tönkremenetellel tudjanak dolgozni.

További információk

Operatív

A workshopot Szalay Csaba, a Lean Enterprise Institute Hungary egyik alapítója tartja.

Dátum: 2018. március 20.
Időtartam:
9:00 – 17:00
Helyszín: szervezés alatt

 

Létszám: max. 15 fő.
A workshop nyelve magyar!


Részvételi feltételek

Részvételi díj (tagoknak):
89.000,- Ft + ÁFA / fő
Részvételi díj (nem tagoknak):
125.000,- Ft + ÁFA / fő

amely tartalmazza az ebéd és a szünetekben felszolgált kávé, üdítők árát.

Tovább a Tagfelvétel oldalra

Jelentkezés

Kihelyezett, magyar nyelvű TWI képzéssel kapcsolatban kérje ajánlatunkat az info@lean.org.hu e-mail címen.