SAP Hungary Kft. – Steve Bell

SAP Hungary Kft. – Steve Bell
2012. szeptember 24.


Steve Bell szeptember 24-én látogatott meg minket a Graphisoft Parkban található fejlesztő központunkban. Megtiszteltetés és egyben egy nagy lehetőség volt számunkra, hogy a 2008-ban megkezdett lean utunkra vonatkozólag visszacsatolást és tanácsokat kapjunk egy igazi lean IT szaktekintélytől.

steve_bell_sapA napot egy rövid körbejárással kezdtük. Steve érdeklődve tanulmányozta a „büszkeség-falunkat”. Ezen a felületen osztunk meg egymással számunkra fontos pillanatokat, fotókat. Steve-vel céltudatosságról, elszántságról kezdtünk beszélni. Megegyeztünk, hogy a lean sikeres bevezetéséhez és „alkalmazásához” mindkettő elengedhetetlen.

A szakmai napot cégünk lean bevezetéssel kapcsolatos tapasztalatainak, és az alkalmazott fejlesztési modellnek bemutatásával kezdtük. Ezt követően beleugrottunk a mélyvízbe. Meglátogattunk több scrum csapatot is, rövid betekintést biztosítva a mindennapjainkba. A nap további részét a bevezetésért felelős csapattal közös fókuszbeszélgetések, konkrét témákról való egyeztetések tették ki. Végül Steve vezetett egy általánosabb, a lean IT tapasztalatokat bemutató kötetlen találkozót.

Az eseményekkel és tanulással teli nap nagyon gyorsan véget ért. Büszkén osztottuk meg az eredményeinket, és teljesen nyíltan beszéltünk a fejlődési területekről. A nap egyik nagy tanulsága, hogy a csapatok, a hasonló feladatot ellátó emberek közötti tapasztalatcsere fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Steve-vel töltött nap után a folyamatos tanulási és javítási szándékunk által vezérelve, megerősített lendülettel folytatjuk a lean kalandunk.

Írta: Keresztes János Development Manager
SAP Hungary Kft.

Minden vélemény számít!