Munkatársaink

Cégvezetés, szakmai támogatás

Molnár Szabolcs

elnök, alapító

Molnár_SzabolcsMolnár Szabolcs eredeti végzettsége közgazdász. Multinacionális vállalatoknál – többek között Opel, Alcoa, MTD – szerzett szakmai és vezetői tapasztalatot gyártás, logisztika, lean, valamint termékcsalád transzfer és telepítés terén. A lean elveket 2000-ben kezdte el alkalmazni, miközben szakmai tudását az USA-ban, Németországban és Mexikóban töltött lean projektek során mélyítette el. 2005-ben lépett lean tanácsadói pályára, az E-Con Csoport társalapítója, ügyvezetője. Számos hazai termelő-, szolgáltató vállalat munkatársainak (operatív szinttől a felsővezetőkig) és folyamatainak fejlesztésében (stratégia kialakításától, lean projekteken át a képzésekig) működött közre (pl. Audi, Avis Budget Group SSC, Bosch, Coloplast, Continental, Eissmann, E.ON, Eurest, Lufthansa Systems, Metro, MOL, Slovnaft).

Ötletgazdája, később – 15 magánszeméllyel és 4 jogi személlyel együtt – alapítója a Lean Enterprise Institute (LEI) hazai szervezetének, amelynek 2011 szeptemberi alapítása óta annak elnökeként a lean szakma népszerűsítésén, fejlesztésén dolgozik. John Shookkal és további 17 ország LEI vezetőjével együtt tagja a Lean Global Network (LGN) (Cambridge, USA) elnökségének.

Több alkalommal oktatott lean ismereteket a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Pannon Egyetem hallgatóinak. Részt vett a Bosch Lean Akadémia kidolgozásában és elindításában.

Lean szemlélet (Lean Thinking), a Tanulj meg látni (Learning to See), a Vezesd a tanulást (Managing to Learn), valamint A tisztelet ereje (Lead with Respect) könyvek szakmai lektora.


Bereczki Csaba

titkár, alapító

BereczkiCsabaBereczki Csaba a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, majd ezt követően pályáját a gyártás, termelés területén kezdte el.

A GE-nél ismerkedett meg a Six Sigmával és a lean szemlélettel, illetve kezdte el ezeket az elveket a gyakorlatban is alkalmazni és elterjeszteni. Multinacionális vállalatoknál – többek között Morgan Carbon, BNP Paribas, Avis Budget Group – szerzett vezetői tapasztalatot gyártás, ellátási lánc, bank, szolgáltatás és szolgáltató központ működés terén. Ezeknél a vállalatoknál a lean szemléletű működés kialakítását, vagy a működési kiválósági programokat támogatta operatív, folyamatfejlesztési, illetve lean szakmai vezetőként kezdetben Magyarországon, majd később Európa szerte. 2014 óta az Integrated Consulting Group csapatának is tagja.

2011 óta alapítóként és elnökségi tagként a Lean Enterprise Institute magyarországi szervezetét építi, a nemzetközi Lean Global Network (LGN) több munkacsoportjának is tagja. A 2014-ben elindult Bosch Lean Akadémia pilot projekt vezetője (LEI), a gemba tanulási modell egyik kifejlesztője, valamint vezető oktatója.

Mike Rotherrel és jobbkezével Tilo Schwarzzal együttműködve komoly szakmai tapasztalatra tett szert a Toyota-Kata módszertan területén, melynek elhivatott hazai képviselőjeként számos hazai vállalat vezetőjét indította el ezen az úton.

A Gemba-séták (Gemba Walks) című könyv szakmai lektora.


Szalay Csaba

partner, lean coach

SzalayCsabaSzalay Csaba 2003 óta foglalkozik gyártó és szolgáltató vállalatok lean szemléletű fejlesztésével. A Pannon Egyetemen szerzett először műszaki menedzser, majd közgazdász szakon diplomát, ezt követően szakmai pályáját a Zollner Elektronik Kft-nél, egy közel 3000 főt foglalkoztató német tulajdonú autóipari beszállítónál indította el, ahol négy évig dolgozott a vállalat termelő üzemeinek lean transzformációján.

2006-ban kezdett el lean trénerként és tanácsadóként dolgozni, a Hexolut Consulting Kft. egyik alapítója és tulajdonosa. Szakmai pályafutása során számos gyártó (pl.: Audi, Continental, Festo-AM, Fiorentini, Grundfos, Herendi Porcelánmanufaktúra, Viessmann, Volkswagen Slovakia) és szolgáltató (pl.: CIB Bank, E.ON, OBI) vállalattal dolgozott együtt a szervezetek működésének és a munkatársak készségeinek lean elvek mentén történő fejlesztésén.

Nem csak külső tanácsadóként hanem vállalati vezetőként is lehetősége nyílott a vállalatok lean átalakulását támogatni és irányítani. A Lean Enterprise Institute magyarországi szervezetével az E.ON Hungária Zrt-nél dolgozott először együtt a vállalati munkatársak problémamegoldó készségének fejlesztésén. A lean szakértői csapat vezetőjeként itt részt vett a cégszintű lean átalakulási projekt operatív irányításában és feladata volt a vállalati lean transzformáció szakmai programjának fejlesztése.

2014 óta a LEI partnere és lean coachként a szervezet több fejlesztési és tréning programjának szakmai vezetője. A 2015-ben Magyarországon is elindított Lean Practitioner Program trénere.

A Pannon Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen rendszeresen tart lean témában előadásokat nappali tagozatos, illetve MBA hallgatók részére. 2016 januárjától a  Kürt Akadémia Agilis vezető képzési programjának oktatója, ahol A3 menedzsment témakörben tart workshopot a kurzus résztvevői számára.

 

arnyek

Szakmai partnereink

Bartha Beáta

szakmai partner

Bartha Beáta1Bartha Beáta a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karán, műszaki menedzser szakon szerzett diplomát, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol TQM szakértőként végzett.

Multinacionális gyártóvállalatoknál – Flextronics, National Instruments, Teva, Jabil – eltöltött közel 20 év alatt dolgozott minőségbiztosítási területen, foglalkozott termék transzferekkel, új termékek bevezetésével. A folyamatos fejlesztés végig kísérte pályáját. Leannel először az amerikai hátterű National Instruments Hungary Kft.-nél találkozott, ahova 2001-ben csatlakozott és 2007-től 5 éven keresztül a cég lean programjának koordinátoraként, trénereként dolgozott. Aktívan részt vett és jelentős tapasztalatot szerzett a lean program felépítésében, működtetésében, a cégen belüli folyamatok lean szemléletű fejlesztésében, látva annak minden emberi és gazdasági előnyét.

Vallja, hogy a lean szemlélet és módszertan bármely iparágban sikeresen működtethető.  Ezt bizonyítja iparági váltása is, hiszen az elektronikai iparban eltöltött 16 év után a gyógyszeriparban folytatta szakmai útját, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. debreceni telephelyének OPEX (Operational Excellence / Működési Kiválóság) programját irányította. Vezetésével sikeres transzformációkat hajtottak végre a gyógyszergyártás folyamatában, majd az operáción kívüli társterületeknél is úgy, mint mérnökség, karbantartás.

Ezt követően a tiszaújvárosi Jabil Circuit Hungary Kft. Plant Lean Menedzsereként dolgozott, ahol a vevői igények erős ingadozása volt a lean program működtetésének legnagyobb kihívása.

Karrierje során hónapokat töltött Ausztriában, az USA-ban, Németországban. Családi döntésük alapján egy évet Malajziában élt, ezzel kis időre megszakítva karrierjét lányaira fordította teljes figyelmét.


Bognár Péter

szakmai partner

Bognár PéterBognár Péter szakmai pályafutása során egy komoly nemzetközi cég életén keresztül ismerte meg a legkülönbözőbb üzleti szituációkat, modelleket: egy új piacra való belépést, terjeszkedési szakaszt, piacvezető, majd „másodhegedűs”, versenyhelyzetet, ismét piacvezetővé válást, hierarchikus, kemény, majd fejlesztő, demokratikus vezetési struktúrát, egy szervezet teljes átalakítását, szervezetfejlesztést, mátrix szervezet felépítést és működtetést, szárnyaló és stagnáló piaci környezeti működést, gazdasági válságra való reagálást, és még sok egyebet. Ez mind hozzájárult szakmai, vezetői és személyes fejlődéséhez.

Tanulmányait 1988-93 között Németországban, Drezdában végezte a Műszaki Egyetemen (Technische Universität). 1993-ban Németországban helyezkedett el, az OBI barkácsáruházaknál. Eladóként kezdte, és végigjárta az áruházi pozíciók mindegyikét.

1994-től a német cég magyarországi leányvállalatához került. Áruházvezetőként a magyarországi piacra lépés segítése, majd több vidéki és budapesti áruház megnyitása volt a feladata. Később, beszerzés vezetőként a magyarországi központ létrehozása, a beszerzési csapat felépítése, irányítása, irányvonalak, alapszabályok kialakítása, majd értékesítés vezetőként a magyarországi áruházak vezetése, terjeszkedés, kihelyezési koncepciók fejlesztése, kategória tanácsadói csapat működtetése tartozott a munkakörébe.

2000-től az OBI értékesítési és marketing ügyvezetőjeként hatáskörébe tartozott a magyarországi áruházak vezetése, értékesítési és marketing stratégia kidolgozása, vásárlói igények felmérése, az áruházvezetői csapat és az értékesítési csapat fejlesztése, oktatások, tréningek szervezése.

Szakmai pályafutása legérdekesebb időszaka 2003-tól Beszerzési igazgatóként folytatódott. A menedzsment tagjaként a felelősségi körébe tartozott az OBI beszerzésének irányítása, a magyarországi áruházak választékának kialakítása, szállítói stratégia létrehozása, az OBI jövőképének megalkotása, vállalati és funkcionális stratégia kidolgozása és követése, éves költségvetés készítése, választékmátrix módszer (kategória menedzsment) bevezetése és üzemeltetése, lean menedzsment alapú folyamat- és szervezetfejlesztés.

Itt ismerkedett meg a lean módszertannal, és találkozott a Hexolut tanácsadói csapatával, amelynek tagjává vált.
A felgyülemlett szakmai tudást a lean módszertan segítségével egy új terület, a lean retailing elterjesztésével szeretné átadni sok kereskedő-társának, megkönnyítve azok napi munkavégzését.


Pálos Ildikó

szakmai partner

PálosIldikóPálos Ildikó közgazdász végzettségű szervezetfejlesztő, tréner, facilitátor.

10 évet töltött középvezetőként hazai és multinacionális gyártó- és szolgáltató vállalatoknál logisztika területen. Az elektronikai bérgyártásban tevékenykedő Elcoteq Kft.-nél sikeres projekttranszfereket hajtott végre Kanadából, Mexikóba és Kínába. Az általa kialakított logisztikai osztályt a cégen belül benchmarkként tartották számon.

2007 óta foglalkozik magyarországi kis-és középvállalatok (KKV) transzformációjával. Coach és mediátor tevékenysége során megszerzett tapasztalata sokat segít a cégvezetőkkel való munkájában, akár krízishelyzetekben is. Munkája során a fő cél a KKV-k hosszú távon fenntartható működése a tulajdonos minél kisebb napi jelenlétével. Munkájának eredményeként menekült már meg vállalat a pénzügyi csődtől, más esetekben a cégvezetővel történő közös munkával eladhatóvá tették azt.

Az ExcelTitok csapat oktatója, ahol egyéni és kiscsoportos minitréningek keretében tanítja és szeretteti meg az Excel programot a résztvevőkkel, akár angol nyelven is. Ezt a tudását kamatoztatja olyan adatelemzési projektek során is, amikor a cégek IT folyamatait térképezi fel és támogatja a felső vezetőket a lean szemléletű adatkezelés kidolgozásában.

Szervezetfejlesztés témában a Pécsi Tudományegyetemen vezetett kurzust, vendégelőadóként azóta is tart előadásokat a témában.


Szabó Lajos

szakmai partner

Szabo_Lajos2Szabó Lajos programozói és könyvelői alapképzettség után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott.

3 év autóipari IT területen (Daewoo Motor Kft.) történő, rendszerszervezés, háttértámogatás, programozást követően váltott közgazdasági vonalra.

15 év tapasztalatot szerzett kereskedelmi és gyártó cég fejlesztésében, vezetésében. A kereskedelmi, irodai folyamatok felépítése, ISO minőségbiztosítás bevezetése egyaránt része volt ennek. Cégcsoportszintű (Rév és Társai Zrt.) Microsoft Navision rendszer bevezetésén dolgozott. Több önálló célszoftver, web alapú üzemi program adatszerkezet, rendszertervek megalkotásában, elemzőeszközök bevezetésében vett részt (Microsoft Analysing Services).

Magyarország és Közép-Európa legmodernebb gázpalack karbantartó üzemének zöldmezős beruházása, géptelepítések, elrendezések, üzemi anyag- és információáramlási folyamatok lean elvek mentén történő kialakítása kapcsolódik nevéhez, valamint komplett festőüzemi konvejor-pálya kapacitásbővítés. Számok, adatok, tények megrögzött gyűjtője és szerelmese.

Pwent Kereskedelemi és Szolgáltató Kft. (2012) alapítója, vezetője.