Lean Enterprise Institute, Inc.

Lean_org_who_we_areJames P. Womack által 1997-ben alapított Lean Enterprise Institute, Inc. egy nonprofit szervezet, amelynek főbb tevékenységei az oktatás, könyvkiadás, kutatás és szakmai konferenciák szervezése.
Összevetve a hagyományos „elméleti” szervezetekkel, mi a „cselekvésre” helyezzük a hangsúlyt. Gondosan fejlesztjük a hipotéziseket a lean szemlélet témakörében, majd kipróbáljuk azokat, hogy lássuk, mely megközelítések működnek legjobban a valóságban. Ezután feldolgozzuk és tanítjuk mindazt, amit tapasztaltunk, ezáltal biztosítva új módszereket a szervezeti átalakulásokhoz. Igyekszünk válaszolni arra a minden vezető által feltett egyszerű kérdésre: „Mit tehetek hétfő reggel, hogy változást idézzek elő az általam képviselt szervezetben?”

Lean_Enterprise_Institute_logoWeboldalunkon, nyilvános eseményeinken keresztül, erős lean közösség létrehozásával próbáljuk a vezetőket támogatni, hogy lean változásmenedzserekké váljanak.
Küldetésünket értékfolyamatokon keresztül valósítjuk meg: lean oktatás, lean tananyagok, lean konferenciák és weboldalunk, a www.lean.org. Emellett az egész világot átfogó információcserénket a Lean Global Network (LGN) szervezet biztosítja, amelynek különböző országokban működő, másfél tucat LEI-hez hasonló, azonos küldetéssel rendelkező nonprofit szervezet a tagja.
Szívesen látunk lean közösségünkben bármely vállalatot, szervezetet, felsővezetőt, menedzsert, aki szeretne csatlakozni ahhoz az átállási folyamathoz, amely a lean elven történő értékteremtéshez vezet. Létezésünk célja, hogy támogassunk mindenkit, akár kezdő, akár haladó ezen a lean úton.

James P. Womack


alapító, szenior tanácsadó
Lean Enterprise Institute

James P. WomackJames P. Womack Ph.D. menedzsmentszakértő, az 1997 augusztusában bejegyzett, Lean Enterprise Institute, Inc. nonprofit kutatási, oktatási, kiadó- és konferenciaszervező szervezet alapítója és szenior tanácsadója. A szervezet célja a lean termelés és lean szemlélet néven ismert – eredetileg a Toyota üzleti rendszerén alapuló -, napjainkra teljes menedzsment rendszerré fejlődött szemlélet fejlesztése.
Legismertebb – Daniel Jones társszerzővel írt – könyvei: The Machine That Changed the World, Lean Thinking (Lean Szemlélet, HVG Könyvek, 2009), Lean Solutions and Seeing The Whole Value Stream.

Főbb publikációi: “From Lean Production to the Lean Enterprise” (Harvard Business Review, March-April, 1994), “Beyond Toyota: How to Root Out Waste and Pursue Perfection” (Harvard Business Review, September-October, 1996), “Lean Consumption” (Harvard Business Review, March-April, 2005).

Womack alapdiplomáját politikatudományból szerezte a University of Chicago-n, 1970-ben, majd 1975-ben mesterszintű képesítést szerzett szállítmányozási rendszerekből a Harvardon. Ph.D. fokozatot az MIT-n szerzett politikatudományból 1982-ben (disszertációja az USA, Németország és Japán komparatív ipari szabályozásairól szólt). Az 1975-től 1991-ig terjedő időszakban főállású kutatóként dolgozott az MIT-n, ez idő alatt több komparatív tanulmányt is vezetve a világszerte elterjedt gyártási gyakorlatokról. Az MIT Nemzetközi Gépjármű Programjának vezetőjeként az általa vezetett kutatócsoport alkotta meg a “lean termelés” fogalmát a Toyota üzleti rendszerének leírására.

Womack a LEI elnöke, vezérigazgatója volt 1997-től 2010-ig, amikor is posztján váltotta őt John Shook.

John Shook


elnök, vezérigazgató
Lean Enterprise Institute

John_ShookJohn Shook 1977-ben, első japán vállalatlátogatási körútja során kezdte a cégek, tevékenységük és szervezeti felépítésük megfigyelését és elemzését. Ez vezetett a lean szemlélet tanulmányozásáig több mint 10 éven át a Toyotánál, ahol közreműködött abban a folyamatban is, amikor a vállalat áthelyezte termelési, tervezési és vezetési rendszereit Japánból a tengerentúli leányvállalatokhoz és beszállítókhoz. A való életben szerzett tapasztalatokból, ahogy vállalat-szerte bevezették a lean elveket, nagyon alapos ismeretekre tett szert a lean átalakulás feladatairól, kihívásairól. A Tanulj meg látni (Learning to See) társszerzőjeként Shook egyszerű, de nagyszerű lean eszközt mutat be: az értékfolyamat-térképezést. A Vezesd a tanulást (Managing to Learn) című könyve újabb terepet tár fel a lean szakemberek előtt: az A3-folyamat és szemlélet területét. E könyvben azt írja le, hogyan dolgozzunk és irányítsunk az A3-módszer segítségével.

John Shook ipari antropológus, aki a Lean Enterprise Institute vezérigazgatójaként ideje nagy részét lean elvek kutatásával, kidolgozásával tölti, valamint vállalatoknak és egyéni érdeklődőknek nyújt segítséget a lean termelés megértésében, bevezetésében. Shook igazgatója volt a University of Michigan Japán Technológiai Menedzsment Programjának, valamint két tanácsadó csoport, a Lean Transformations Group, LLC és a TWI Network, Inc. vezetőjeként is dolgozott. John Shook igazi sensei hírében áll, aki lelkesen osztja meg tudását a lean közösséggel, illetve azokkal, akik még nem szánták rá magukat a lean „ugrásra”.

Egyesületünk által 2012 áprilisában szervezett Nemzetközi Lean Programsorozat alkalmából hazánkba látogatott John Shook. A rendezvény után – a programról, lean tapasztalatokról – Krizsó Szilvia készített vele interjút, amely az alábbiakban megtekinthető:

Daniel T. Jones


alapító, elnök
Lean Enterprise Academy

Daniel_T_JonesDaniel T. Jones a brit Lean Enterprise Academy alapítója és elnöke, a Lean Enterprise Institute szenior tanácsadója, vezető menedzsment gondolkodó, a folyamatok lean szemléletű fejlesztésének mentora minden típusú iparágban.

James P. Womackkal írt nagy hatású és népszerű menedzsment könyvei a lean szemlélet alapelveit és gyakorlatát mutatják be gyártási környezetben: The Machine That Changed the World, Lean Thinking (Lean Szemlélet, HVG Könyvek, 2009) és a Seeing the Whole Value Stream kézikönyv. A Lean Solutions című könyvük kiterjeszti ezeket az elveket a fogyasztás, ellátás és szolgáltatások területére. Kiadója a Breaking Through to Flow, Creating Lean Dealers, valamint a Making Hospitals Work című könyveknek.

Jones különböző szektorok szervezeteivel dolgozik együtt tanácsadóként, azok lean transzformációjának folyamatában. Részt vett az első vállalati egyetem létrehozásában az angliai Unipart vállalatnál, a UK Government’s Rethinking Construction jelentés, valamint Lean Thinking for the NHS szerzője. Az első Globális Egészségügyi Csúcstalálkozó szervezője, több kórház mentora Angliában, Olaszországban és az USA-ban. Európai igazgatója volt az MIT Az automobil jövője és a Nemzetközi Gépjármű Programoknak.

Lean Enterprise Institute szakértői

Michael Ballé


Michael_BalleMichael Ballé két, a Lean Enterprise Institute által megjelentetett üzleti regény szerzője. Az első egy lean átalakulást feldolgozó sikerkönyv, The Gold Mine (Az aranybánya). A nemrégen megjelent második regényének címe The Lean Manager (A lean menedzser). Michael az elmúlt tizenöt évét a lean transzformáció tanulmányozásával töltötte, miközben vállalatoknak segédkezezett a lean kultúra megteremtésében. Michael magával ragadó, színes előadó, jelentős tapasztalata van interaktív workshopok vezetésében.

Az ESG Consultants cég menedzser-partnereként Michael vállalati vezetőket támogat, mint coach, annak érdekében, hogy kiváló eredményeket legyenek képesek elérni a lean eszközök, alapelvek és menedzsment szemlélet alkalmazásával.

Legfontosabb coach technikája a Real Place Visit (Valós Helyek Felkeresése), mellyel a cégvezetőknek segít megtanulni, hogyan kell meglátni a lényeget a gyártóterületen, hogyan kell a beosztottjaikat a kaizen szellemiségre megtanítani, valamint hogyan kell az üzlettel kapcsolatos helyes következtetéseket levonni. Számos különböző iparágba tartozó vállalatnál asszisztált már lean transzformáció során pl. termelés, tervezés, építőipar, szolgáltatás, vagy egészségügy.

Michael a Sorbonne Egyetemen szerzett doktorátust társadalomtudományból és kognitív tudományból. A francia Project Lean Entreprise és az Instituet Lean France társalapítója.

Steve Bell


Steve_Bell

Steve Bell a Lean Enterprise Institute hivatalos oktatója. Világszerte tart előadásokat, workshopokat, vállalatlátogatásokat, valamit vezet tanácsadói projekteket a Lean IT stratégia kialakításával kapcsolatban.

A University of Michiganen végzett és könyvelőként kezdte karrierjét az 1980-as években, ez időszak alatt megtanulta értékelni az üzleti működést támogató rendszereket. Miután az IBM bemutatta a személyi számítógépet, a kezdetektől – a Y2K mérföldkövén keresztül – részese volt az ERP ipar evolúciójának. Ez idő alatt mélyen foglalkozott termeléstervező és menedzsment rendszerekkel, elvégezve az APICS CFPIM mesterképzést.

A korai 1990-es években találkozott először a Lean fogalmával, amikor is a gyártással foglalkozó ügyfelei egyre inkább „áramlást” és „húzó” rendszereket akartak. Hamar rájött, hogy a siker titka a dolgozók ösztönzése az Learn_Enterprise_Systemsüzleti folyamatok egyszerűsítésére és folyamatos fejlesztésére, még mielőtt bonyolult informatikai rendszerekbe fektetnénk. E szemléletet kezdte alkalmazni az ERP rendszerek bevezetésére és a szoftverfejlesztési projektekre, melynek eredménye a Lean Enterprise Systems (Wiley, 2006) című első könyve.

Lean_ITKésőbb IT szervezeteken belül Kaizen eseményeket és stratégiai célok lebontása (Strategy Deployment) projekteket kezdett vezetni, miközben az Agile szoftverfejlesztést és IT Szolgáltatás Menedzsmentet (ITIL framework) a Lean elvekkel integrálta. Ez vezetett következő, Lean IT (Productivity Press, 2010) című könyvéhez, amely a Shingo Prize for Operational Excellence kutatói elismerést kapta.

Steve harmadik könyve 2012 szeptemberében jelenik meg,Run_Grow_Transform Run Grow Transform: Integrating Business and Lean IT címmel. Ebben a műben olyan víziót tár elénk, amely megmutatja, hogyan használhatja vállalatunk a Lean IT átalakító képességét a működési kiválóság elérésében, az együttműködés és tanulás felgyorsításában, hatékony növekedés elősegítésében, továbbá az innováció és értékteremtés mozgatórugójaként.

A Lean IT átalakulások vezetése mellett Steve és felesége Karen Whitley Bell (végzett ápolónő hospice és palliatív ellátásban) aktívan részt vesznek a nonprofit és civil szervezetek közösségében. A www.Lean4NGO.org alapítóiként küldetésük, hogy a Lean Szemlélet elérhetővé váljon a humanitárius segélyszervezetek számára, fejlesztve a civil szervezetek működési hatékonyságát (az amúgy is szűkös erőforrások felhasználását) és hatását (javuló eredmény), annak a három milliárd embernek az érdekében, akik a „piramis alján élnek” kevesebb, mint napi 2 dollárból.

David Brunt


david_bruntDavid Brunt a Lean Enterprise Academy vezető szakértője. Az akadémia a lean szemlélet népszerűsítésével, a bevezetési folyamatok támogatásával foglalkozik. A “Creating Lean Dealers” című könyv társszerzője.

David vállalatokat segít a lean átalakulás folyamatában. Nyitott tréningeket tart a Lean Enterprise Academy keretein belül, valamint vállalatoknak fejleszt és vezet testre szabott, kihelyezett workshopokat. Ez mellett a több vállalat mentoraként is dolgozik a lean bevezetés során. Több mint 300 értékfolyamatot járt be és térképezett fel mind termelési, mind szolgáltatási környezetben, számos szektorban úgy, mint: acélgyártás, gépjármű összeszerelés, FMCG, kereskedelem, banki és pénzügyi szolgáltatás.

David 1990 óta kutatja és alkalmazza a lean elveket. Több mint 3,5 évet töltött Folyamatfejlesztési Menedzsereként a Porsche Cars Great Britain vállalatnál, majd kifejlesztette a lean alkalmazását eladás utáni (after sales) szolgáltatások, használt autó kezelés és alkatrészellátás esetében, továbbá egyéb folyamatfejlesztési projektekre kereskedői és országos értékesítői hálózat szintjén. Ez a tapasztalata alkotta több fejezet alapját is James P. Womack és Daniel T. Jones: Lean Solutions című könyvének, valamint az általa kialakított elveket sikeresen alkalmazta a GFS vállalat, amely a könyv „lean kereskedő” példája. A Porsche vállalat előtt vezető kutatóként dolgozott Daniel Jonesnak a Cardiff University Business School keretein belül működő,Lean Enterprise Research Centre munkatársaként. Ez idő alatt számos kutatási projektben vett részt:

  • Lean Processing Programme (LEAP) – 3 évig tartó kezdeményezés volt, creating_lean_dealersamely az acél útját térképezte fel az előállítástól az alkatrészgyártásig, hogy versenyelőnyt biztosító tényezőket azonosítson az Egyesült Királyság autóiparát kiszolgáló folyamatnak.
  • A lean szemlélet kutatása és alkalmazása autóiparon kívül, mint például FMCG és nem autóiparhoz kapcsolódó gyártás.
  • International Car Distribution Programme (ICDP) – a világ vezető kooperációs kutatása az autó disztribúció és kereskedelem területén. A kutatás a lean szemlélet alkalmazására fókuszált a gépjárműelosztás és autókereskedések esetében.

David karrierje az autóiparban, a Rolls-Royce Motor Cars vállalatnál kezdődött, ahol több pozícióban is dolgozott a beszerzés, beszállító fejlesztés, minőségügy és ügyfélszolgálat területeken.

David a Cardiff Business School ellátási lánc menedzsment szakirányú, MBA képesítésével rendelkezik.

Thomas J. Shuker


Thomas_J_ShukerThomas J. Shuker 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik a General Motors Corporation működésének különböző területein, valamint eltöltött két évet a NUMMI-nál (New United Motors Manufacturing Inc.) a GM-Toyota közös vállalatánál, ahol a TPS (Toyota Manufacturing System) keretein belül Kentucky államban (USA) és Japánban a Toyota egységeinek lean értékelésével foglalkozott.

Több lean-nel foglalkozó könyv társszerzője. A Value Stream Management (Értékfolyamat menedzsment) és a Value Stream Management for the Lean Office (Értékfolyamat menedzsment a lean iroda számára) is a Productivity Press, Inc[1] kiadásában jelent meg.

Társszerzője továbbá a Mapping to See – A Value Stream Improvement Kit for Office and Service (Térképezz, hogy láss – Egy értékfolyamat fejlesztő csomag irodáknak és szolgáltatóknak) és a 2012 decemberében megjelenő Perfecting Patient Journeys (Betegutak tökéletesítése) című könyveknek, melyeket a Lean Enterprise Institute ad ki.

Thomas ezen túl egy befektetőcsoport tagja, mely termelő kisvállalatokat vásárol meg. Ennek részeként, egy Wisconsin állambeli (USA) cég ügyvezetői pozícióját töltötte be, és a jelentős versenyképességi fordulatot eredményező lean átalakulásokat vezette.

Tom a Lean Transformations Group tagja, egy aktív tanácsadó csoporté, mely különösen energetikus a lean menedzsment termelési területen túli alkalmazásának támogatásában. Beleértve ebbe az egészségügyet (St. Mary’s Health Systems, Mayo Clinic, Michigan Hospital Association – Keystone Collaborative), az állami szférát (City of Grand Rapids, State of Indiana) és a pénzügyi szolgáltatásokat is (GMAC, Capital One, Vanguard Financial).

Alapfokú diplomáját a Michigan State University-n szerezte, majd MBA fokozatot a Western Michigan University-n.

[1] A Productivity Press, Inc. a lean menedzsment iránt elkötelezett kiadó. Neve egyben garancia is a kiadott mű szakmai értékeit illetően. – A fordító megjegyzése

Forrás: www.lean.org