Lean Logisztika Workshop

Magyar nyelvű, nyitott Lean Logisztika Workshop


lean_logistics_method_graphic

Lean logisztika workshop a LEI Hungary és az MLBKT közös szervezésében. A workshop moderátora Sterling-Bodnár Zsuzsanna az amerikai LeanCor vállalat Supply Chain Solutions igazgatója. A LeanCor vállalat tulajdonosa az a Robert Martichenko, aki több egyéb könyv mellett az Elemi lean – Mindent, amit a leanről tudok, az első osztályban tanultam című mű szerzője is. 250 fős vállalata a lean logisztikai tréningek és tanácsadás mellett, több multinacionális vállalatnak is kihelyezett logisztikai szolgáltatást (third party logistics) nyújt. Szerencsés véletlen, hogy az USA-ban élő Zsuzsanna kb. 7 éve dolgozik a vállalatnál, így a tréninget magyar nyelven tudjuk biztosítani az érdeklődőknek. Bővebben:


A LeanCor vállalatról

leancor_logowe_teach_we_consult_we_doA 2005-ben alapított LeanCor egy amerikai székhelyű ellátási lánc menedzsment vállalat, mely operatív fejlesztést és mérhető pénzügyi eredményeket biztosít megbízói számára. Az egyéb, kihelyezett logisztikai szolgáltatással (third party logistics, 3PL) foglalkozó vállalatokkal ellentétben, a LeanCor a képzés, gyakorlati tanácsadás és kihelyezett logisztikai szolgáltatás egyedi kombinációját nyújtja. A szolgáltatások ezen integrált portfóliója lehetővé teszi, hogy a vállalatok megszüntessék a veszteségeiket, csökkentsék a költségeiket és kialakítsák a problémamegoldás kultúráját az ellátási láncuk mentén. A transzformáció során javul a készletek áttekinthetősége, a logisztikai kontroll, miközben csökken a folyamatok átfutási ideje és működési költsége.

A vállalat tulajdonosa Robert Martichenko a Lean Six Sigma Logistics, a Building the Lean Fulfillment Stream, valamint a People könyvek társszerzője, az Elemi lean című könyv szerzője.

A LeanCor munkatársai a University of Kentucky MBA hallgatóit a Lean Six Sigma témakörében oktatják, akik ezt követően Green Belt képesítést szerezhetnek.

A LeanCor a Lean Enterprise Institute hivatalos szakmai partnere Lean Supply Chain témakörben.

targoncaA vállalat kétszer is elnyerte a Shingo Research Award elnevezésű kutatási díjat.

LeanCor vállalatok:

 • LeanCor USA (Florence, KY HQ és Summerville, SC) – 44 vállalat számára szolgáltat; 5 Cross-Dock; 1.732 beszállító; 1.228 kiszállítási célpont; 5.033 szállítmány / hét; 12.971 tonna / hét.
 • LeanCor Kanada (Kitchener, ON)

 adobereaderAngol nyelvű brosúra a LeanCor vállalatról

A workshopról

A lean szemlélettel kapcsolatos egyik legnagyobb félreértés, hogy elsősorban termelési környezetben használható. Ennek következtében elsősorban arra a kérdésre keressük majd a választ, hogy „Miként alkalmazható a lean az ellátási lánc mentén?” A workshop elsődleges célja tehát a lean és az ellátási lánc menedzsment összekapcsolása. A képzés egyik fő témája a rendszerszemlélet, amely során megismerjük, hogy a „húzó elv és az egydarabos áramlás” alkalmazása miként vezet az ellátási lánc „összköltségének” csökkenéséhez, valamint miként lehet a lean elveket és a veszteségek csökkentését az ellátási lánc funkcióihoz csatolni.

Az interaktív képzést lean bevezetési projektek gyakorlati példáira, buktatóira, tapasztalataira építettük. A három nap programja az elmélet mellett gyakorlati feladatok megoldásából, szimulációkból, példák elemzéséből, esettanulmányok megismeréséből áll, továbbá lehetőséget nyújt a felmerülő kérdések megbeszélésére, véleménycserére is.

1. nap

 • Lean ellátási lánc alapelvek / Lean Chain Guiding Principles
 • Értékfolyamat térképezés – Ellátási lánc jelen állapot / Value Stream Mapping – Supply Chain Current State
 • Lean logisztikai hálózat tervezés / Lean Logistics Network Design
 • Átállás a toló elvről a húzó elvre / Moving from Push to Pull

2. nap

 • Vevőközpontúság – Ütemidő és SKU stabilitás / Customer Focus – Takt Time and SKU Stability
 • Lean értékesítési logisztika / Lean Outbound Logistics
 • Szupermarket – Toló Húzó Kanban / Supermarket – Push Pull Kanban
 • Kiszállítás – árubeérkezés – raktárkezelés / Shipping – Receiving – Yard Management
 • Anyag és alkatrészrendelés / Material and Parts Ordering
 • Lean beszerzési logisztika / Lean Inbound Logistics
 • Lean beszállítói menedzsment és együttműködés / Lean Supplier Management & Collaboration

3. nap

 • Esettanulmány – Lean szállítmányozás / Lean Transportation
 • Esettanulmány – Lean disztribúció / Lean Distribution
 • Esettanulmány – Lean beszállítói menedzsment / Lean Supplier Management
slider-4

Kiknek ajánljuk?

Logisztikai menedzsereknek, ellátási lánc vezetőknek, raktárvezetőknek, lean menedzsereknek, felső vezetőknek.
Lean gyártóvállalatoknak és azok beszállítóinak, továbbá mindazon gyártóvállalatok számára, amelyek készek átlépni falaikat és a lean elveket használva összekötni vállalatukat a beszállítói bázisukkal.

A háromnapos workshop nem terjed ki a lean alapjainak áttekintésére, így a képzést csak azok számára javasoljuk, akik már rendelkeznek alapvető lean tudással, azon belül is legalább a következő fogalmak ismeretével:

 • A lean története, alapjai (PDCA, Deming, Ford, Toyota, Womack)
 • 7+1 veszteségforrás, problémamegoldás alapjai
 • Voice of the Customer
 • Gyökérok elemzés
 • Standard munka, Visual Management
 • Folyamattérképezési alapok
 • Ütemidő, ciklusidő, átfutási idő
 • Kiegyenlítés
 • Beépített minőség, Poka Yoke

Az MLBKT lean alapozó, 0. napot tart azok számára, akik szeretnének részt venni a képzésen, de nem rendelkeznek a fenti ismeretekkel.

lean_ajanlat

További információk

Operatív

A workshopot Sterling-Bodnár Zsuzsanna, a LeanCor Supply Chain Group vállalat, Supply Chain Solutions igazgatója tartja.

Dátum: 

Időtartam:
Helyszín: 

Részvételi feltételek

Részvételi díj (LEIH vagy MLBKT tagoknak): 225.000,- Ft + ÁFA / fő
Részvételi díj (nem tagoknak): 299.000,- Ft + ÁFA / fő

amely tartalmazza az Elemi lean című könyv egy példányát, az ebéd és a szünetekben felszolgált kávé, üdítők árát.

Tovább a LEI tagfelvételi oldalára

Tovább az MLBKT tagfelvételi oldalára

Sterling-Bodnár Zsuzsanna

sterlingSterling-Bodnár Zsuzsanna a LeanCor Supply Chain Group, Supply Chain Solutions igazgatója.

Mint Supply Chain Solutions igazgató, a LeanCor három fő értékfolyamatának folyamatos növekedéséért felelős: kiszervezett logisztikai tervezés/szállítmányozás/raktározás, tanácsadás és tréning. Emellett ellátási lánc szakértőként/tanácsadóként, valamint Lean Six Sigma trénerként támogatja a vállalat ügyfeleit. A LeanCor oktató és továbbképző tevékenysége tág körben elismert és iránymutató a lean ellátási lánc és a lean logisztika területén. Zsuzsanna emellett jelenleg három helyen is oktat: a University of Kentucky Egyetem MBA szakán, a Fresno State University – Executive MBA szakán és a Lean Enterprise Institute workshopjain.

A hollandiai Breda városában lévő Avans Egyetemen, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola külkereskedelmi szakán szerzett főiskolai diplomát, nemzetközi gazdálkodás szakon. Ezek után az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen szerzett MSc diplomát, nemzetközi közgazdaság szakon. Négy nyelven folyékonyan beszél és szakmai tapasztalatát mind Európában, mind az Amerikai Egyesült Államokban bővítette.

Aktív tagja az Ellátási Lánc Menedzsment Szakértők Tanácsának (Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP)), 2011-2013-ig a Cincinnati kerekasztal elnöke volt, jelenleg pedig a San Francisco kerekasztal digitális marketing igazgatója.
Magyarországon, Miskolcon született és 9 éve az Amerikai Egyesült Államokban él férjével, Christopherrel.

Minden vélemény számít!