Innováció a munkában

Innováció a munkában/Innovation in the Work

A szakmai hírlevél elolvasásához szükséges idő: kb. 2 perc + videó

John Shook
2016. szeptember 22.

john_shook_pdca

Az innováció népszerű – és fontos – koncepció. Három kérdést érdemes feltennünk. Mi az innováció? Mi a lean szemlélet álláspontja róla? Hogyan tovább?

Az utóbbi időben kicsit mélyére ástam annak, mit is nevezünk innovációnak. Érdekes, hogy széles körűen elfogadott meghatározást nemigen találni. Így többféle forrás megközelítését gyúrtam egybe (szívesen), majd átszűrtem a saját szűrőmön (elnézést kérek), és a következőre jutottam: az innováció bármi, ami újszerű és értékes. Az újszerű azt jelenti, új. Különösen egy új ötlet vagy módszer, vagy olyasmi, amiben van némi „folyamat.” Értékes – itt egyértelmű a kapcsolódás a lean szemlélethez -, azaz valaki, bárki az új dolgot/módszert/folyamatot értékesnek tekinti. Értékes, mégpedig a befogadó nézőpontjából.

Innováció

Mi a lean szemlélet álláspontja az innovációról? Először is, szerintem a szó/koncepció használatát túlzásba viszik. Az új vagy újszerű azt jelenti, hogy jobb? Valamiért az a benyomás él az emberekben, hogy az „innováció” előrébb helyezkedik el a táplálékláncban, az evolúció magasabb fokán áll, mint a pórias „fejlesztés.” Ilyesmiket hallhatunk: „Ó, nagyszerű járulékos fejlesztés, de nekünk innováció kell!” Radikális innováció. Robbanásszerű innováció. Nyilván. Mindenkit meg akarunk előzni. Diktálni akarjuk a trendet. Henry Ford. Steve Jobs.

Azonban míg az innováció értelemszerűen „értékes”, a fejlesztés értelemszerűen azt jelenti, hogy az új megoldás jobb, mint a régi. Ebből a szempontból alábecsülik a fejlesztést; talán ideje lenne új arculatot kapnia.

És – ezzel fogadok, hogy egyetértesz – túl gyakori a kettő szigorú szétválasztása. Szinte az összes innováció valójában már létező dolgok vagy ötletek továbbfejlesztése. Nem sok új van a nap alatt. Ugye? A nap alatt szó szerint négy természeti erő van. Csupán négy.

Branford Marsalis (a kevésbé híres fivér) a hatalmas kreativitást és újítást jelentő jazzel kapcsolatban így fogalmazott: „Csak azt olvassuk a jazzről: Új? Innovatív? Komolyan, ember, összesen 12 kib**** hangjegy van. Mi lenne az új? Tényleg azt hiszitek, hogy olyasmit fogtok játszani, amit korábban soha senki?” Nagyon érdekes. Természetesen hatalmas kreativitást jelent a „12 kib**** hangjegy” kombinálása, és az ezzel járó megkötések. Ennek ellenére Coltrane, Miles, Gershwin ugyanazzal a 12 hangjeggyel játszadozik. A világegyetemben is négyféle energia van.

Lean szemlélet

Maga a lean szemlélet is innováció (új és értékes), és fejlesztés a korábbi állapotokhoz képest (és ahhoz képest is, ami annyi helyen még mindig létezik), továbbá magában foglalja a további innováció és fejlesztés lehetőségeit is. Masaaki Imai, akinek oly sokat köszönhetünk, körülbelül 30 éve alkotta meg ezt a keretrendszert:

InnovációImai keretrendszere hasznos, amikor a problémamegoldás típusairól gondolkodunk (habár egyet hozzá kellene tennünk, de ezt majd legközelebb!). A lean szemlélet azonban arra int, hogy óvakodjunk éles határt húzni a fogalmak – fenntartás + kaizen + innováció – között. Nagy az átfedés, mert egymásba olvadnak. Mivel maga a lean szemlélet is innováció, speciális innovációs módszereket ölel fel (ahogy a kaizen és a fenntarthatóság is), mint például a sorozat-alapú innováció, a lean startup módszerek, az A3 és kata technikák, és ami a legfontosabb: az az alapvető megközelítés, hogy mindenkit bevonunk a saját munkája megújításába. Az innováció nem csupán néhány kiválasztott egyén hatásköre, amelyet csak különleges helyzetekben kell alkalmazni.

Hogyan tovább?

Ezt a gondolatot kell továbbvinni, amely a lean szemlélet legnagyobb eredményét világítja meg – az innováció szerepét a munkában. Az iPhone-ra hatalmas innovációként gondolunk, ahogyan az internetre, az automobilra és most az önvezető autókra is. Ám ezeknek a létrejötte, vagyis az a bizonyos alulértékelt katalizátor, amely segítségével ezek megváltoztatták az életünket, először is mindaz a technikai innováció, amely ezeket megelőzte (nincs iPhone iPod nélkül, Macintosh nélkül, Apple II nélkül…). Másodszor: az innováció az elvégzendő munkában azzal járt, hogy élet költözött beléjük. Íme egy animáció, amely ezt a történetet próbálja elmesélni. Kíváncsi vagyok a véleményedre.

John

John Shook
elnök, vezérigazgató
Lean Enterprise Institute, Inc.

Forrás: lean.org
A cikk eredeti, angol nyelvű változata itt olvasható.

Kérjük, amennyiben a fordítással kapcsolatban észrevétele van, jelezze azt az info@lean.org.hu e-mail címen.