Vezesd a tanulást borító

Vezesd a tanulást / Managing to Learn (A3)

6.930 Ft9.900 Ft

John Shook

“…az Olvasó megbizonyosodhat arról, hogy az A3-folyamat bármely vállalati kultúrában jól alkalmazható, gyakorlatias megközelítése és folytonosan megismételhető módszere a szervezeti tanulásnak.”

Clear selection

Termékleírás

Vezesd a tanulást / Managing to Learn (A3)
John Shook
ISBN 978-963-08-3580-0
Megjelenés: 2012. április
Terjedelem: 138 oldal (228 x 254 mm)

Problémamegoldás, egyetértés, mentorálás és vezetés az A3-menedzsmentfolyamat segítségével.

Akik ismerik az A3 jelentést, többségükben főleg a kommunikáció vagy problémamegoldás egyszerű eszközeként tekintenek rá. Pedig sokkal több annál: az A3-módszer struktúrájában benne foglaltatik az egész folyamat, ahogy egy vállalat azonosítja, körülírja, megoldja, majd nyomon követi a problémákat, projekteket és javaslatokat. Az A3-folyamat valójában egy szervezet tanulási folyamatának modellje, aminek a megjelenési formája azt jelképezi, ahogy az adott vállalati kultúra ezt magáévá teszi.

A Vezesd a tanulást című könyv egy menedzser, Ken Sanderson és a beosztottja, Desi Porter történetét mondja el, amelynek során megmutatkozik az A3 egész komplexitása: a tanulás és tanítás, a munkavégzés és vezetés eszközeként rajzolódik ki előttünk. A történetből megismerhetjük az A3 alkalmazását menedzsmentfolyamatként: a könyv részletesen bemutatja, ahogy a szervezet kialakítja standard fejlesztési, tervezési, problémamegoldó módszereit, és megalapozza a széleskörű, mélyre ható gondolkodásmód struktúráját.

Ezt végigkövetve az Olvasó megbizonyosodhat arról, hogy az A3-folyamat bármely vállalati kultúrában jól alkalmazható, gyakorlatias megközelítése és folytonosan megismételhető módszere a szervezeti tanulásnak.

Betekintés a könyvbe

„Minőségi Kiválóság programunk részeként az A3-menedzsmentet választottuk, hogy megalapozzuk a folyamatos fejlesztés kultúráját és vállalatunkat elindítsuk a véget nem érő tanulás, tökéletesítés útján. Az eredmények magukért beszélnek, ez sikerünk egyik legfontosabb záloga, ez a legfőbb eszköze annak, hogy Kiválósági Központtá váljunk.”

Villányi Péter ügyvezető igazgató – Avis Budget Group BSC Kft.
„A lean szemlélet túlmutat a lean eszközök és módszerek szisztematikus alkalmazásán. A cél a folyamatos fejlődés képességének kialakítása, amelynek előfeltétele az együttműködésen alapuló, problémamegoldó szervezet. Az A3 megfelelő eszköz e szemlélet kialakításához. Ezzel a könyvvel kívánunk sok sikert a véget nem érő tanulás útján!”
Karászi Zoltán ügyvezető igazgató – TÜV Rheinland InterCert Kft.

vezesd_a_tanulast_tamogatok
A3 workshop John Shook: Vezesd a tanulást című könyve alapján
Kiegészítő anyag a könyvhöz