cella_konyv

Cellarendszerű gyártás / Cellular Manufacturing

1.192 Ft1.490 Ft

The Productivity Press Development Team

“A könyv célja, hogy támogassa a hatékony és bizonyítottan működő fejlesztőeszközök bevezetését és alkalmazását az egész vállalaton belül.”

Clear selection

Termékleírás

The Productivity Press Development Team
ISBN 978-963-08-1483-6
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 96 oldal (168 x 238 mm)

A könyv olvasása során az Olvasó megismerkedhet a cellarendszerű gyártás fogalmával, és az egydarabos anyagáramlás koncepciójával. Az alapfogalmak ismertetése közben kitérünk a folyamatok és a műveletek közötti különbségekre, valamint fejlesztésük szükségességére. Olvashatunk arról is, milyen előnye származik a vállalatnak és az alkalmazottaknak a cellarendszerű gyártás alkalmazásából. A továbbiakban a gyártócellában történő munkavégzésről lesz szó. Itt bemutatjuk többek között az U alakú cellát, és a keresztképzés fontosságát. A 3. fejezet a cella kialakításának rejtelmeibe vezet be. A három fázis részletesen, lépésről-lépésre ismerteti a cella kialakításának folyamatát. A 4. fejezetben szó lesz a csapatmunka fontosságáról, említésre kerül az 5S rendszer, a vizuális irányítás és az öntevékeny karbantartás is. A záró fejezet hasznos tanácsokat tartalmaz a további ismeretszerzéssel, és az olvasottak alkalmazásával kapcsoltban.

Betekintés a könyvbe

A Productivity Shopfloor Series könyvei egyszerű és költséghatékony megközelítést kínálnak az alapvető tudás megszerzéséhez a termelésfejlesztés témakörében. Ezt a könyvet is – akárcsak a Shopfloor Series minden kötetét – jellemzi a különösen praktikus és újszerű oktatóstílus. Célja, hogy támogassa a hatékony és bizonyítottan működő fejlesztőeszközök bevezetését és alkalmazását az egész vállalaton belül.

A tanulás megkönnyítését szolgálják:

  • jól felépített, könnyen érthető anyag;
  • a fejezetek elején áttekintés, végén pedig összefoglalás;
  • kérdések a tanultak alkalmazásának elősegítésére;
  • ábrák és illusztrációk;
  • ikonok a definíciók és lényeges pontok kiemelésére.