toyotatabla_konyv

A Toyota-módszer / The Toyota Way

4.130 Ft5.900 Ft

Jeffrey K. Liker

“A Toyota-módszer bepillantást nyújt abba, miként alkalmazza maga a Toyota a lean vállalatirányítást, és részletesen bemutatja a Toyota minőség- és hatékonyság központú kultúráját mozgató 14 alapelvet.”

Clear selection

Termékleírás

A Toyota-módszer / The Toyota Way
Jeffrey K. Liker
ISBN 978-963-96-8643-4
Megjelenés: 2008
Terjedelem: 400 oldal (166 x 241 mm)

Kevesebb munkaórával, minimális raktárkészlettel, a lehető legkevesebb utólagos szervizeléssel, a legjobb autókat gyártja a Toyota. A világ összes gyára számára példakép, sikere elképesztő.

A szerző 14 vállalatirányítási alapelvet mutat be, amely egy vállalat működési hatékonyságának növelését szolgálhatja. A könyv bemutatja, gazdasági-ipari ágazattól függetlenül, hogy, hogyan gyorsíthatók az üzleti folyamatok, hogyan fejleszthető a termék és szolgáltatás minősége, hogyan csökkentsük a költségeket, hogyan versenyezhetünk lépésről lépésre a Toyota elképesztő sikerével.

“Megduplázhatjuk vagy akár megháromszorozhatjuk bármely üzleti folyamat sebességét. – Jelentősen javíthatjuk a munkahelyi rendszerek minőségét. – Megszüntethetjük a rejtett veszteségből eredő hatalmas költségeket. – Minden alkalmazottunk minőségellenőrré válhat.”
Napjainkban a vállalatok világszerte arra törekednek, hogy sikeresen alkalmazzák a folyamatok felgyorsítására, a veszteség kiküszöbölésére és a minőség fejlesztésére irányuló radikális módszereket, amelyeket elsőként a Toyota vezetett be. De vajon a lean eszközök és technikák alkalmazásán túl fel tudják-e tárni, hogy valójában mi a Toyota sikerének alapja?
A Toyota-módszer bepillantást nyújt abba, miként alkalmazza maga a Toyota a lean vállalatirányítást, és részletesen bemutatja a Toyota minőség- és hatékonyság központú kultúráját mozgató 14 alapelvet. A könyv olvasása során szerzett ismereteinket bármely szervezetre és bármely üzleti folyamatra alkalmazhatjuk a szolgáltatási és az ipari szektorban egyaránt. A kötet segítségével megtudhatjuk, hogy vállalkozásunk miként válhat tanuló szervezetté az emberek, a folyamatok és a problémamegoldás megfelelő kombinációjának alkalmazásával.