A tisztelet ereje_borító

A tisztelet ereje / Lead with Respect

4.130 Ft5.900 Ft

Michael Ballé and Freddy Ballé
„Számunkra a lean lényege az, hogy arra ösztökéljük magunkat és egymást is, hogy megtaláljuk az igazi problémákat, és minden nap keményen dolgozzunk azon, hogy az embereket bevonjuk azok megoldásába.”
Clear selection
SKU: ISBN 978-963-12-2357-6. Category: .

Termékleírás

A tisztelet ereje – regény a lean szemléletű vezetésről / Lead with Respect

„A Tisztelet ereje rendkívüli könyv, a hiteles motiváció elemeit szélesebb kontextusba helyezi, ezáltal elősegíti, hogy a vezetők ezeket az elveket a gyakorlatban is megvalósíthassák.”

– Daniel H. Pink, az ELADNI EMBERI DOLOG és a MOTIVÁCIÓ 3.0 szerzője

„A Ballé könyvek remek kiindulópontot jelentenek, sőt felgyorsíthatják mind a személyes, mind a szervezeti átalakulást.”

– Jim Womack, a Lean Enterprise Institute alapítója

Új, üzleti regényükben, A tisztelet erejében a szerzők, Michael és Freddy Ballé rámutatnak a lean igazi erejére, amely nem más mint az emberek fejlesztése a bevált eszközök és módszerek következetes alkalmazásával. A folyamat során pedig kialakul a versenyelőny egyetlen fenntartható forrása – a folyamatos fejlődés kultúrája.

Ebben a lebilincselő és lényeglátó történetben Jane Delaney, a Southcape Software vezérigazgatója ráébred Andy Ward sensei segítségével, hogy a tisztelet alapú vezetés elsajátítása lehetővé teszi számára, hogy segítsen az embereknek a napi szintű fejlesztésben. „Számunkra a lean lényege abban rejlik, hogy arra ösztökéljük magunkat és egymást is, hogy megtaláljuk az igazi problémákat, és minden egyes nap keményen dolgozzunk azon, hogy az embereket bevonjuk azok megoldásába.” – mondja Andy.

A tisztelet ereje időszerű üzenete a lean új értelmezését hordozza. Miközben a lean nélkülözhetetlenné vált a vállalatok számára annak érdekében, hogy a globalizált gazdasági környezetben versenyben tudjanak maradni, addig a gyakorlatban alkalmazók közül a legtöbben úgy tekintenek rá, hogy ez csupán a folyamatokra való szigorú fókuszálás annak érdekében, hogy magasabb minőségű terméket és szolgáltatást produkáljanak. Ez olyan leszűkített értelmezése ennek a szemléletnek, ami lehetetlenné teszi az igazi erejének felismerését. A Ballé szerzőpáros eme harmadik regénye – az első kettő a Shingo Research Award győztes The Gold Mine (Az aranybánya) és a The Lean Manager (A lean menedzser) – úttörő abban, hogy hatalmas mennyiségű gyakorlati tudnivalót oszt meg a lean menedzsment legfontosabb, ám eddig legkevésbé értett aspektusáról: arról, hogy hogyan fejleszthetők az emberek a lean eszközeinek következetes alkalmazása által.

A könyvből megtanulhatjuk:

  • Hogyan alkalmazzuk a tisztelet alapú vezetést a már alkalmazott lean eszközökkel azért, hogy kialakítsunk egy valóban fenntartható lean kultúrát.
  • Milyen specifikus lépéseket kövessünk, hogy a lean szemléletű vezetés napi szokásunkká váljon.
  • Hogyan irányítsunk tisztelettel érzelmeken, konfliktuson, feszültségen és önbizalomhiányon át, amikkel majd szembe kell néznünk a lean transzformáció során.

A tisztelet ereje_betekintő

Lead with Respect – további információk a könyvről angolul