Nemzetközi Lean Konferencia, 2014. június 12. - Daniel Jones részvételével

Budapest, HUNGARY

Nemzetközi Lean Konferencia - 2014. június 12.

Egyesületünk fennállása óta harmadszor szervez Nemzetközi Lean Konferenciát, valamint a hozzá kapcsolódó kísérőprogramokat. 2012-ben John Shook a LEI elnöke és CEO-ja, 2013-ban Jim Womack a LEI alapítója látogatott el hozzánk erre az alkalomra. Idén Daniel Jones a Lean Szemlélet (Lean Thinking) című könyv társszerzője, a LEA (Lean Enterprsie Academy, UK) alapítója és elnöke lesz a júniusi rendezvényünk fő előadója.

Kérjük, hogy időről-időre látogassanak vissza erre az oldalra, mivel a tervezett program már letisztult részleteivel folyamatosan bővítjük azt. Addig is az alábbiakban ajánljuk figyelmükbe az első két konferenciánk összefoglalóit, videóanyagait, képeit.

Operatív információk

Dátum: 2014. június 12.
Időtartam:
9:00 - 17:00
Helyszín: Ramada Resort Aquaworld Budapest - 1044 Budapest, Íves út 16.


A program nyelve angol és magyar, szinkrontolmáccsal!


Az előadókról (az előadások sorrendjében)

Daniel T. Jones a brit Lean Enterprise Academy alapítója és elnöke, a Lean Enterprise Institute szenior tanácsadója, vezető menedzsment gondolkodó, a folyamatok lean szemléletű fejlesztésének mentora minden típusú iparágban.

James P. Womackkal írt nagy hatású és népszerű menedzsment könyvei a lean szemlélet alapelveit és gyakorlatát mutatják be gyártási környezetben: The Machine That Changed the World, Lean Thinking (Lean Szemlélet, HVG Könyvek, 2009) és a Seeing the Whole Value Stream kézikönyv. A Lean Solutions című könyvük kiterjeszti ezeket az elveket a fogyasztás, ellátás és szolgáltatások területére. Kiadója a Breaking Through to Flow, Creating Lean Dealers, valamint a Making Hospitals Work című könyveknek.

Jones különböző szektorok szervezeteivel dolgozik együtt tanácsadóként, azok lean transzformációjának folyamatában. Részt vett az első vállalati egyetem létrehozásában az angliai Unipart vállalatnál, a UK Government's Rethinking Construction jelentés, valamint Lean Thinking for the NHS szerzője. Az első Globális Egészségügyi Csúcstalálkozó szervezője, több kórház mentora Angliában, Olaszországban és az USA-ban. Európai igazgatója volt az MIT Az automobil jövője és a Nemzetközi Gépjármű Programoknak.

Bosánszky Péter a Raiffeisen Bank Zrt. tulajdonában álló RB Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a nyíregyházi telephely, azon belül a telefonos ügyfélszolgálat (call center) vezetője. Szakmai karrierjét a Bank budapesti call centerében 1999-ben kezdte, majd fiókkoordinátorként jelentős szerepet töltött be a Bank fiókhálózatának bővítésében. Később visszaigazolva a call center csapatába, osztályvezetőként kamatoztatta tudását ügyfélszolgálati, értékesítési területen.

2011-ben született meg a döntés a nyíregyházi operációs központ létrehozásáról, egyben a telefonos ügyfélszolgálat költöztetéséről. Ezt megelőzően, illetve a költözéssel párhuzamosan került sor annak lean elvek szerinti átalakítására. Péter, mint az új telephely vezetője ekkor ismerkedett meg a lean szemlélettel és eszközökkel. Az új központ „Lean by design” projektje kimagasló eredményeket hozott és sikerült olyan, lean alapokon működő telefonos ügyfélszolgálatot létrehozni, amelyben a lean a munkatársi szinttől a menedzserekig beépült a napi működésbe, és hatékonyan támogatja a szervezeti célok megvalósulását.

A konferencia moderátora

Balázsy Panna újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető. Jelenleg PR tanácsadóként tevékenykedik egy budapesti PR ügynökségnél. Emellett Globalista Konyha nevű cégén keresztül pop-up vacsora esteket szervez szerte az országban. 2009-től 2011-ig a NEO FM „Családi Magazin” és „NEO Portré” című műsorait vezette. 2010-ben társproducere volt az HBO saját gyártású „Romazsaruk” c. dokumentumfilmjének. 1999 és 2007 között az RTL Klub műsorvezetőjeként dolgozott (Reggeli, Delelő, Stella Moziklub, Aranycsirke gála), előtte 1996-től az MTV Repeta c. oktatási műsorát vezette három éven keresztül. Dolgozott a Radio Bridge, a Juventus és a Danubius Rádióknál, a TV3 és a Top Tv csatornáknál. A Komlósi Oktatási Stúdióban (KOS) elnyerte az „Év Műhelytanára” címet. Nyolc éven át vezette a Golden Globe és Oscar díj közvetítéseket. A Médiahajón megkapta az „Év Női Rádiós Műsorvezetője” díjat. Számos magazinban publikált. Nemzetközi Kapcsolatok és Spanyol diplomáit az amerikai George Mason Egyetemen szerezte.

Korábbi konferenciáink összefoglalói

2012-2013