Az egészségügy forradalma

Megjelent: Az egészségügy forradalma

Hírek

“Mindenképp érdemes elolvasnia ezt a könyvet azoknak, akiket érdekel az egészségügyi ellátás témája. A ThedaCare vállalat gyakorlatát országszerte kellene alkalmazni. Ha ez valóban megtörténik, az eredmények javításával egy időben tudjuk csökkenteni az országos egészségügyi ellátás költségeit.”

Paul H. O’Neill, az Amerikai Egyesült Államok egykori pénzügyminisztere, az Alcoa vállalat korábbi vezérigazgatója

Óva inteném a kedves Olvasót attól, hogy az egészségügy strukturális változásaira úgy gondoljon, mint az ideális állapot elérését egyetlen választási ciklus alatt elérhetővé tevő csodára. A gyógyítás folyamata komplex rendszer, melyben a részek közötti kölcsönhatásokról sosem feledkezhetünk meg. Egy intézmény akkor tud magas színvonalon működni, ha a minőség biztosításában mindenki részt vesz.
Egy ilyen rendszerben nemcsak az adott munkafeladatot végzi el a dolgozó, hanem egyúttal a munkamódszerek fejlesztésén, a hibák kijavításán is tevékenykednie kell. Utópia? Nem, de ahhoz, hogy érdemi fejlődést érjünk el, elengedhetetlen azok bevonása is, akik a tényleges munkát végzik.
Amennyiben nem az alapok megerősítésével, adott esetben újraépítésével kezdődik a struktúraváltás, jó eséllyel futhatunk bele kiszámíthatatlan irányba és sebességgel terjedő krízisekbe, melyek lokalizációját később már rendkívül nehézkes lesz biztosítani.

Heim Pál
a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója
2016 júniusa

Az egészségügy forradalma című könyv megrendelhető könyvesboltunkban.