mol

Nyerj energiát a leannel!
– látogatás a MOL százhalombattai finomítójában
2015. május 19.

Hírek, lmk

Nyerj energiát a leannel! – látogatás a MOL százhalombattai finomítójában
2015. május 19.

MOL_SzázhalombattaBevezetés
Energia. Ezzel az egy szóval írhatnánk le legjobban a 2015. május 19-én tartott Lean Menedzser Kerekasztalt, hiszen a MOL százhalombattai finomítójában találkozott több mint húsz lean szakember, illetve lean szemléletű vezető, akik kifejezetten azzal a céllal érkeztek, hogy energiát nyerjenek a lean közösségből és a tapasztalatcseréből. Rendhagyó volt a gemba-látogatás, hiszen mit is lehet látni egy kisvárosnyi méretű üzemi területen, ahol még az ott dolgozók sem találkoznak a termékkel. Még érdekesebb kérdés, hogyan lehet egy ilyen vállalatnál beindítani a lean átalakulást és eredményeket elérni.

Gemba-séta – busszal
A finomítót busz ablakán keresztül nézhettük meg, majd beléptünk az ‘igazi’ gembára, ahol az ott dolgozókkal is találkoztunk. A területet nem a vezetők mutatták be, hanem a látogatók és az ott dolgozók között alakulhatott ki párbeszéd. Ez szintén sok energiát adott mindenkinek, a rendelkezésre álló idő korlátja szabott csak határt a tapasztalatcserének. Megnéztük és megértettük a GOS vezérlőterem vizuális menedzsment falát, az 5S programot és azokat a kezdeményezéseket, amit a területen dolgozók visznek véghez a folyamatok javítása érdekében.

Amit megtanulhattunk, hogy a MOL tevékenységéből fakadóan a technológiai, technikai megoldások terén kiemelkedő színvonalon működik, a lean szemléletet ezzel a magas technológiai intelligenciával ötvözve alkalmazzák az emberek. A hatások tekintetében pedig meghatározó az, ahogyan egyensúlyba hozzák a beruházásokat és az egyszerű folyamatfejlesztési intézkedéseket.

A MOL csoportról és a lean tevékenységről dr. Kelemen Béla és Értekes András tartott nekünk előadást – újabb bizonyságot adva arról, hogy az a tézis, miszerint a lean elsősorban gyártó vállalatoknak való, helytelen. A látogatók a visszajelzéshez a LEI Lean Transzformációs Keretrendszerének dimenzióit alkalmazták, fejlesztve “látási” képességüket is.

Lean szakmai elismerések a Robert Bosch Power Tools Kft.-nél
A lean szakemberek körében többször felmerült már, hogyan lehetne a lean tevékenységek érettségét mérni, értékelni. Ehhez a témához kapcsolódott Kiss Rita előadása a Robert Bosch Power Tools Kft.-től. Rita bemutatta azokat a fejlesztéseket, melyek számos megmérettetésen elismerést kaptak szakmai szervezetektől (csak kettőt kiemelve: MLBKT Logisztikai kiválósági díj, Shiba díj). Rávilágított, hogy ezek a pályázatok mennyire pozitív hatással voltak a vállalat fejlesztéseire, a résztvevők motivációjára. Az előadás azt a kérdést vezette fel, hogy mit nyújthatna egy lean kiválósági díj a vállalatoknak. Számos szempont a felszínre került, hogyan gondolkodnak ma a lean szakemberek a “megmérettetésről”, amit egy ilyen kihívás jelent. A kapu kinyílt, folytatjuk az eszmecserét.

A látogatás tanulságai dióhéjban

  • A közösség és az együtt tanulás, gondolkodás lendületet ad a kihívások leküzdéséhez.
  • Minden helyzetben lehet valamit tanulni, ami előre viszi a fejlesztéseket.
  • Nincs olyan ipari, vagy szolgáltatási szegmens, ahol a lean szemlélet és gyakorlat teljesen működésképtelen, ha megfelelően alkalmazzák.
  • A fejlődést mindig önmagunkhoz képest érdemes figyelembe venni.
  • Ha elérhető és érthető célokat tűzünk ki, az inspirálóan hat mindenkire.
  • Mindenki lehet minta értékű lean vállalat a többiek számára, amit nem másolni, hanem követni érdemes a szemlélete és a jó gyakorlatai miatt.

 

Írta: Bereczki Csaba, titkár, alapító
Lean Enterprise Institute Hungary