google_glass

Google Glasst használ egy amerikai kórház

Hírek

A bostoni Beth Israel Deaconness Medical Center (BIDMC) nem aprózza el, ha fejlesztésről van szó: az ambulancián Google Glasst viselnek az orvosok. A kórház az élen járt a kiterjesztett valóság alkalmazásában. 2013 decembere óta négy orvos visel narancssárga Google Glasst, emellett több mint tíz munkatárs is részt vesz a tesztelésben. A rendelési helyiséget hatalmas QR-kódokkal rakták tele. A Glassokon a kórház saját, módosított szoftvere fut.

Google Glasst használ egy amerikai kórház

A bostoni Beth Israel Deaconness Medical Center (BIDMC) nem aprózza el, ha fejlesztésről van szó: az ambulancián Google Glasst viselnek az orvosok. A kórház az élen járt a kiterjesztett valóság alkalmazásában. 2013 decembere óta négy orvos visel narancssárga Google Glasst, emellett több mint tíz munkatárs is részt vesz a tesztelésben. A rendelési helyiséget hatalmas QR-kódokkal rakták tele. A Glassokon a kórház saját, módosított szoftvere fut.

Amikor egy beteg megérkezik, a megfelelő QR-kód megjelenik az orvosnak, aki leolvassa a szemüveggel, és máris látja az összes fontos adatot anélkül, hogy a laptopjára, pécéjére kellene merednie.

Az orvosok szerint ez a megoldás eléggé szokatlan, de fenn tudják tartani a szemkontaktust, és ez még mindig jobb, mint a képernyőkbe temetkezni. Az eszköz még csak tesztelési fázisban van, de volt már rá példa, hogy nagyon hasznosnak bizonyult: az egyik orvoshoz súlyos agyvérzéssel hoztak be egy beteget, a Glass pedig azonnal kiírta, hogy a páciens mire allergiás, így az orvos időt nyert, gyorsabban beadhatta a vérzést csökkentő szert.

Biztonság okokból a BIDMC módosította a Glasst: minden Google-összetevőt kicseréltek, így nem jut el adat a Google szervereihez, mindent a kórház tűzfalán belül marad.

Forrás: Index.hu

A fenti hír számunkra azért is nagyon érdekes, mert 2012 szeptemberében az éves LGN elnökségi ülés helyszínét a LEI adta. A háromnapos program során lehetőségünk nyílt egy közös gemba-sétára a fenti Beth Israel Oktató és Kutató Kórházban, amelyet az Egyesült Államok legjobb egészségügyi intézményei között tartanak nyilván. A látogatás apropója az volt, hogy a kórházat a LEI támogatja a lean transzformáció során…

tovább a kórházi gemba-séta összefoglalójához