shook_lvk

John Shook Nemzetközi
Lean Konferencia
Programsorozat
2012. április 26.

lvk

Lean Vállalatvezetői Kerekasztal, 2012 – John Shook
2012. április 26.

shook_with_teamA LEI Magyarországi Egyesülete a Learning to See (Tanulj meg látni) és Managing to Learn (Vezesd a tanulást) című könyvek magyar nyelvű kiadásának alkalmából Lean Programsorozatot szervezett John Shookkal a fenti könyvek szerzőjével, a LEI elnök, vezérigazgatójával.
A négy napos programsorozat harmadik napján hazai vállalatvezetők találkozhattak és gondolkodhattak együtt Johnnal egy ebéddel egybekötött, 3×1,5 órás kerekasztal beszélgetés formájában.

Alapvető kérdések:

  • Mi mindennel kell számolni a lean transzformáció stratégiájának kialakítása kapcsán?
  • Milyen lépések és körülmények szükségesek egy ilyen átalakuláshoz?
  • Melyek az elégséges feltételei az átalakulásnak?
  • Melyek a minden helyzetre érvényes, általános megoldások és melyek függnek az egyes szervezetek körülményeitől?

Íme a találkozó két résztvevőjének összefoglalója, amelyekből az első a konferencia napját is említi:

„A kerekasztal beszélgetést megelőző konferencián remek volt élőben látni Johnt és hallani az ő lean olvasatát. Bár alapdolgokról volt szó leginkább, mégis sok hasznos fogódzót tudott adni olyan dolgokról, amik kimaradtak nekem korábban, de a lean kultúra megteremtése és elmélyítése rögös útján fontos figyelembe venni. Alapvetően jók voltak a témaválasztások. Bár elég sok mindent ismerek már a leanben, de így is sok új ötletet inspirált vagy világított rá másképp.

„Leanen túl” nagyon tetszett Mocsai előadása, amely management oldalról világított rá néhány fontos okosságra: „vér kell, folyjon az edzésen akkor lesz élsport” (vagy élteljesítmény általában) ill. „mérkőzésen a labda nem az edzőnél van” (delegálni a problémát oda ahol azt meg lehet/kell oldani) vagy „teljesítményre kell késztetni nap, mint nap a munkatársakat” (fáradás elleni küzdelem/stratégia). Természetesen – bár elsőre furcsának tűnt a választás – lean szemüveggel nézve is sok kapcsolatot lehetett találni az ő komplex mondanivalója és a lean filozófia közt (csakúgy, mint a korábban látott lean-sport analógia a Forma1 kerékcserével).

lean_vallalat_kerekasztalA Lean Vállalatvezetői Kerekasztal során jó volt látni, hogy mennyire széleskörű tevékenységekben milyen jól alkalmazhatóak a lean elvek. Főleg a nem gyártási példák tetszettek, de mind a többi vezetőtől, mind Johntól sok új gondolatot jegyeztem. A legjobban tetszett a „lean reményt ad”. És valóban, akárcsak egyszerűen nagyléptékű fejlesztésről vagy egy krízis kezeléséről legyen szó, remek fogódzókat lehet találni a lean segítségével, melyet elfogadnak könnyen a dolgozók és így sikeresen kezelhető az adott helyzet, sőt még erősebben lehet kijönni belőle! Ehhez fejlesztenünk kell a lean gondolkodásmódot minden szinten. Kerekasztal résztvevői és a LEI segítségével meg kell valósítanunk oktatási programokat, melyen már a jövő nemzedéket segítenénk mielőbb elsajátítani a szükséges alapokat, vagyis „megformálnánk a talajt” a későbbi magvetéshez.
Tetszett a gondolatfutam a lean vezető és a középvezetés szerepéről. Elgondolkodtató volt számomra is hogy a főnökeimnek én is középvezető vagyok (csakúgy, mint nekem a beosztottjaim) és lehet, hogy esetleg sok jó fentről jövő kezdeményezést nem karolok fel eléggé?! Elképzelhető, hiszen időnként én is ezt érzem a saját csapatomnál?!
Johntól, csakúgy, mint a többi kerekasztal résztvevőtől sok inspirációt kaptam a jelenleg csapatomnál folyó Autonóm Munkacsoport (AMCs) bevezetéséhez, meg általában a lean gondolkodó szervezethez. Leginkább a következőekben tudom összefoglalni: „ha gond van, akkor közel van a segítség és ezt a dolgozó is tudja” illetve „nincs hová hibára mutatni, mint csak a tükörbe”.

Összességében a kerekasztal természetesen jobban tetszett a szoros interakció miatt és mivel kizárólag engem érintő témákról volt szó. Ugyanakkor az A3-as napról kapott munkatársi visszajelzés és a saját részvételem alapján a konferencia és kerekasztal is nagyon jól szervezett volt, sok hasznos tapasztalatot adott. Csak így tovább!”
Gábor Zoltán gyárigazgató
GE Hungary Kft. Healthcare divízió

zukk_laszlo„Szerencsésnek tartom magam, hogy már két Lean Vállalatvezetői Kerekasztal beszélgetésen is részt vehettem. Először Daniel Jonesszal, legutóbb pedig John Shookkal a “Learning to See” és „Managing to Learn” című könyvek írójával. Mindig megtisztelő, ha ilyen szakemberekkel ülhetek egy asztalnál. A mostani kerekasztal elég szűk körűre sikerül, mint utóbb kiderült szerencsénkre. A tervezett tíz főhöz képest összesen heten voltunk vendégek, hat cég képviseletében. Valószínű a létszám miatt nagyon oldott volt a hangulat, és mindenki nagyon közvetlen volt, Shook urat is beleértve.

A meghívottak többsége azért jött, hogy egy olyan embertől kapjon választ a kérdéseire, aki több mint 30 éve a lean szemlélet megértésén, megértetésén dolgozik. Én és az általam képviselt vállalat még nagyon gyerekcipőben jár lean téren. Azért mentem, mert kíváncsi voltam a kérdésekre! Sokszor ugyanis többet lehet tanulni egy jól megfogalmazott kérdésből, mint magából a válaszból. Természetesen volt kérdése mindenkinek bőven, mégis alapvetően két témakör körül forgott a beszélgetés. Az egyik a képzett utánpótlás (lean érett, lean ready) a másik, hogy hogyan lehet a lean “technológiát” kultúrává alakítani, és ami még fontosabb, cégünk kultúrájának részévé tenni. Meglehetősen velős témák. Kész megoldást vagy receptet természetesen nem kaptunk, de mindannyian kaptunk ötleteket, gondolatokat és újabb lendületet, hogy tovább haladjunk a lean kultúrával való azonosulás útján.”
Zsukk László vezérigazgató
Color Pack Zrt.

tovább a Lean Vállalatvezetői Kerekasztal képgalériájához