continental_thumb

Közös tanulás és képességfejlesztés
a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti telephelyén
2015. január 28.

Hírek, lmk

Közös tanulás és képességfejlesztés a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti telephelyén
2015. január 28.

Bevezetés, áttekintés
Yokoten – A LEI Lean Lexicon szerint: japán kifejezés arra, hogyan lehet az elképzeléseket, ötleteket vagy jó gyakorlatokat, standardokat vállalaton belül, horizontálisan elterjeszteni. Ez azonban működhet vállalatok között is, erre pedig jó alkalmat kínált a 2015. január 28-án megrendezett Lean Menedzser Kerekasztal, amely ismét egy gyártó vállalatnál, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti telephelyén zajlott le.

A nap nyitása, a vállalat bemutatása

Conti_LMKA nap nyitásaként Dr. Keszte Róbert ügyvezető igazgató tartott számunkra előadást a vállalat hátteréről, jelenlegi helyzetéről, tevékenységi köréről, és a főbb termékeiről. Az elsősorban fékvezérlő elektronikák gyártásával foglalkozó,  közel 1600 főt foglalkoztató vállalat első számú vezetője szerint cégük ma már nem csak a tökéletes termékminőség elérésére, hanem a tökéletes termékkiszolgálás megvalósítására is kell törekedjen. Véleménye szerint vállalatuknál a lean a folyamatok egyszerűsítésén keresztül segíti e cél elérését, míg a Six Sigma eszköztárának alkalmazása a folyamatok stabilitásának növelésével támogatja a fenti célokat.

Ezután Vencel István mutatta be a Continental Business System (CBS) felépítését és főbb elemeit. Az előadás a Lean Transzformációs Modell struktúráját követte, a képességfejlesztés pillér bemutatásánál így megtudhattuk, hogy a munkatársak lean képzése a vállalatnál egy több modulból álló tréningprogram keretein belül valósul meg, ahol az egyes szintek teljesítéséhez a módszertani anyagok elsajátítása mellett különböző gyakorlati (folyamatfejlesztési) projekteket kell a résztvevőknek teljesíteniük.

Gemba-séták 4 értékfolyamat mentén
Rövid szünet után a szokásos Gemba-sétára készültünk fel a Lean Transzformációs Modell főbb elemeinek és kérdéseinek átismétlésével. A sétákat négy csoportban négy értékfolyamat mentén (Pool SMT, Steering, VED (Vehicle Dynamics) és Hybrid) valósítottuk meg. Ezek során a LEI Lean Transzformációs Keretrendszer öt alapvető kérdésére kerestük a választ:

  1. Cél: Mi a cél, milyen értéket szeretne nyújtani, vagy a vevő mely problémáját kívánja megoldani a vállalat?
  2. Folyamatfejlesztés: Hogyan hajtják végre és fejlesztik jelenleg az értékteremtő munkát?
  3. Képességek fejlesztése: Hogyan fejlesztik a képességeiket, amelyek az aktuális munka elvégzéséhez szükségesek?
  4. Vezetői viselkedés és menedzsment rendszer: Milyen vezetői viselkedési minták és menedzsment rendszerek figyelhetőek meg? Hogyan támogatják ezek a munkavégzést?
  5. Milyen alapvető filozófia vagy gondolkodás jellemzi, mozgatja vállalat fejlesztési, átalakulási törekvéseit?

A séta alatt az érintett területek vezetői kísértek minket végig az egyes értékfolyamatokon és nekik, illetve a területeken dolgozó munkatársaknak tehettünk fel kérdéseket.

Conti_LMK

Köszönjük házigazdáinknak a gondos szervezést és a remek, tartalmas programot!

Írta: Szalay Csaba szakmai partner
Lean Enterprise Institute Hungary