NCR

NCR Magyarország Kft.
Közös kaizen egy bankautomata gyártónál
2013. május 06.

lmk

Közös kaizen egy bankautomatákat gyártó vállalatnál
2013. május 06.

Bevezetés

2013. május 6-án ismét megrendezésre került a Lean Menedzser Kerekasztal, melynek ez alkalommal a szigetszentmiklósi NCR Magyarország Kft. volt a helyszíne.

ncr_hqA céget és annak fejlődését, átalakulását Kiss Zoltán ügyvezető igazgató mutatta be, valamint ismertette a szigetszentmiklósi üzem főbb termékeit, az ATM-eket és a SSCO-kat (önkiszolgáló pénztárgépek).
Kajli Ferenc folyamatfejlesztési vezető egy prezentáción keresztül mutatta be a cég dinamikus innovációját, melynél a hangsúly az „automatizáláson” volt. Ismertette továbbá a fejlesztések pénzügyi hatásait, beszélt a vevők elvárásairól, az azok által generált kihívásokról, amelyek a vevői elégedettségben, minőségben és gyártási kapacitásban nyilvánulnak meg.

Gemba-séta

A séta alkalmával a résztvevők bepillantást nyerhettek az önkiszolgáló pénztárgépek és bankautomaták professzionális sorozatgyártásának, tesztelésének és csomagolásának rejtelmeibe, valamint a sokrétű szerelési folyamatok egységesítéséhez elengedhetetlen vizuális terminálba, melynek neve MIDAS. Ez a terminál oly módon segíti a dolgozókat, hogy egyértelmű utasításokkal, anyagfelhasználási információkkal, valamint képi illusztrációval látja el használóját. A kerekasztal tagjai továbbá megismerkedhettek a vevői visszajelzésekkel foglalkozó vizuális szemléltető eszközökkel, melyek visszacsatolást nyújtanak a dolgozók felé az elvégzett munkájukkal kapcsolatban. Láthatták továbbá a kulcsfontosságú teljesítménymutató indikátorunkat is, melyen grafikusan kísérhető figyelemmel a napi és havi gyártási és minőségi jellemzők, úgymint a tervezett és gyártott termékek hányada, ezzel is visszajelzést adva az operátorok felé.

Fascia kaizen

A gemba-sétát követően egy rövid kaizen eseményre invitáltuk a kerekasztal résztvevőit, az egyik fő modul gyártásának tanulmányozására, mely a „Fascia” névre hallgat. A Fascia a bankautomaták egyik leglényegesebb része, ez az ATM kommunikációs felülete, ezzel találkozik a felhasználó. A kaizen célja a termelési hatékonyság növelése, a terület-kihasználtság tökéletesítése, anyagáram optimalizálása és lean szemléletű gyártás megteremtése volt.

A Fascia-sor terjedelmes mérete miatt a résztvevőket több csoportra bontottuk és melléjük NCR-es mérnököket delegáltunk, hogy minél jobban elsajátíthassák a Fascia gyártás rejtelmeit. Az auditlapot a 7 veszteség jegyében készítettük elő, melyen vártuk a résztvevők visszajelzéseit. A kaizen esemény végére rengeteg új ingert, észrevételt kaptunk a kerekasztal tagjai jóvoltából, melyek során fény derült rengeteg fejlesztésre szoruló területre, mint a kihasználatlan terület, hasztalan mozgások vagy a mérhetetlen alapanyagkészlet kérdése.

Fascia kaizen eredményei

ncr-gyartosorA találkozó óta megalkottunk egy új, teljesen automatizált Fascia sort, melybe beleintegráltuk az előkészítés és a tesztelés folyamatait is, így egy teljesen összefüggő sort kaptunk, elkerülve a felesleges mozgásokat. Továbbá létrehoztunk egy darut, mellyel felváltottuk az emberi erőt, és így könnyebbé tettük az operátorok munkavégzését. A PLC-vezérelt automata sor lehetővé tette az egyes állomások ciklusidejének kinyerését, melynek segítségével optimalizálhatjuk a folyamatainkat, ezáltal még zökkenőmentesebbé tegyük a gyártásunkat. Ezen adatok vizuális megjelenítése segíti a sorvezetők munkáját, valamint visszajelzést ad a területen dolgozók teljesítményével, problémáival kapcsolatban.

Bevezetésre került egy új anyagkiszolgálási folyamat, amely a „Low Volume” névre hallgat. Ezen folyamat arra hivatott, hogy segítségével minimalizálni tudjuk az alapanyag készletünket és lokáció igényünket. Ezt úgy értük el, hogy a kis igényű anyagokat száműztük az anyagtárolókról, és csak abban az esetben kerülnek kilokálásra, ha arra szükség van. Ezzel párhuzamosan építettünk teljesen új, egyenes trollikat, melyek segítségével kisebb helyen ugyanazt az alapanyagmennyiséget tudjuk tárolni, valamint közelebb helyeztük az anyagtárolókat a felhasználás helyéhez, ezáltal csökkentettük kihasználatlan területet.

Számunkra kifejezetten hasznosnak bizonyult, hogy házigazdái lehettünk ennek a kerekasztal találkozónak. A különböző vállalatoktól érkező szakemberek visszajelzései, kérdései sok gondolatot ébresztettek kollégáinkban. Köszönjük a lehetőséget a LEI munkatársainak!

ncr_lmk_csoportkep

Írta: Kajli Ferenc QCI manager
NCR Magyarország Kft.